למרות שקיימת כמות עצומה של מתכונים לעוגות תפוחי עץ, היה ממש לא פשוט למצוא מתכון אחד, הטוב ביותר. דפדפתי לשווא בערימת המתכונים הקיימים באינטרנט! עוגת תפוחי עץ של חברתי ז'אנה הייתה בדיוק מה שאני חיפשתי! הקריטריונים שלי לעוגת תפוחי עץ הנכונה הם פשוטים מאוד: מעט בצק, המון תפוחי עץ.שהטעם יהיה טעם של תפוחי עץ ולא של קינמון, קרמל, וניל וכו'…

מתכון זה ענה לכל הדרישות שלי: מעט בצק פריך, המון תפוחי עץ עסיסיים וארומטיים, וים תענוג לכל המשפחה!

רכיבים:

בצק:

2 ביצים

200 ג' חמאה קרה

350 ג' קמח עם אבקת אפייה

150 ג' סוכר

קליפת לימון

מלית:

8 תפוחי עץ גדולים בעלי מרקם סמיך

2 כפות סוכר

מיץ לימון 1

תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

 

אופן הכנה:

1. לחתוך את החמאה הקרה לקוביות.

2. בעזרת מגרדת מיוחדת מגרדים קליפת לימון.

3. שמים סוכר וקמח לקערת מעבד מזון ומכניסים קוביות חמאה קרה.

מעבדים את החומרים למסת פירורים, לאחר מכן מכניסים את הביצים ומערבבים עד היווצרות תערובת אחידה.

הבצק אמור לצאת רך וקצת דביק.

4. בידיים לחות מחלקים בצק ל-2 חתיכות (כאשר חתיכה אחת היא יותר גדולה), יוצרים 2 כדורים ושמים במקרר לחצי שעה.

5. מקלפים את תפוחי העץ ומוציאים את הליבה.

את תפוחי העץ המקולפים שמים בקערה מלאה עם מים ומוסיפים מיץ לימון או חומץ.

6. חותכים כל תפוח עץ לחצאים ואח"כ פורסים לפרוסות.

7. מחממים מחבת גדולה ועמוקה על אש גדולה ושמים בה סוכר.

8. כאשר כל הסוכר נמס מניחים לתוך המחבת את כל תפוחי העץ בבת אחת, שופכים מיץ לימון ומערבבים. מבשלים דקה – שתיים עד שהנוזלים מתאדים.

9. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

10. שמים נייר אפייה לתוך התבנית ומורחים בחמאה.

מורחים את החלק הגדול יותר של בצק על כל שטח התבנית בעזרת ידיים לחות.

עושים גם קצוות קטנות.

11. משארית הבצק יוצרים כדורים קטנים.

12. בתוך התבנית מניחים את התפוחי עץ המצוננים על הבצק.

13. לוחצים על כדורי הבצק בעזרת כפות הידיים משני הצדדים ויוצרים מאין "פיתות" ומפזרים אותם בצורה אחידה על פני כל שטח של התפוחי העץ.

14. אופים את עוגת התפוחי עץ במשך 40 דקות עד הקרום הזהבהב.

אחרי שהעוגה מצטננת,מוציאים את העוגה מהתבנית, מניחים על כלי הגשה ובוזקים עליה אבקת סוכר.

עוגת תפוחי עץ– מוכנה!

בתיאבון!

6 תגובות על “עוגת תפוחי עץ המוצלחת ביותר!”

  1. מרינה, חפשתי מתכון לעוגת תפוחים והחלטתי לנסות את העוגה שלך, יצאה עוגה טעימה מאוד, לפני הכנס לתנור פיזרתי מעל מעט סוכר חום מעורב בקמח, אני כל הזמן" מיישרת "אותה, אני אוהבת את האתר שלך יש בו מתכונים מעניינים ומדויקים

    • היי לילי כמה כייף לקרוא את ההודעה שלך…. זה מחמיאים לי את הלב!!!!!!!!!! תודה רבה על התמיכה…..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *