אם אתם מחפשים מתכון פשוט לעוגה טעימה, לחה ועסיסית – העוגה המהממת הזו זה בדיוק מה שאתם צריכים! שקדים ודובדבנים… השילוב המושלם!

חומרים:

200 גרם חמאה רכה.

200 גרם (1 כוס) סוכר.

4 ביצים

קליפה מגוררת מלימון 1

200 גרם קמח שקדים.

150 גרם קמח לבן.

רבע כפית מלח.

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

1 כף תמצית שקדים או ליקר "אמרטו"

300 גרם (1 מארז) דובדבנים קפואים מגולענים.

100 גרם פתיתי שקדים.

אבקת סוכר להגשה.

תבנית לעוגה בקוטר של 24 סנטימטרים, או תבנית סיליקון מיוחדת לעוגה בחושה.

 

אופן הכנה:

1. מקציפים חמאה רכה עם סוכר עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מוסיפים ביצים אחת אחת. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מנפים את שני סוגי הקמח דרך מסננת, מערבבים היטב.

4. מוסיפים את שאר החומרים היבשים, תמצית השקדים וגרידת הלימון. מערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.

5. להוסיף דובדבנים, פתיתי שקדים ולערבב בעדינות. אני משאירה חצי מהכמות שקדים בצד, כדי לפזר מעל העוגה (לא חובה).

6. מחממים תנור ל -160 מעלות.

7. משמנים את תבנית האפייה בחמאה, מכניסים את הבצק ומחלקים אותו על כל פני התבנית.

8. מפזרים את יתרת השקדים לבצק, דוחסים קלות את השקדים לבצק.

9. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור.

10. אופים את העוגה במשך 60 דקות, עד להזהבה. בודקים את מוכנות העוגה בעזרת קיסם שצריך להישאר יבש!

11. הניחו להתקרר מעט, מוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.

תהנו!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *