ממבט ראשון שום דבר מיוחד…. אבל צריך לראות את התגובה של אנשים לאחר שטועמים את העוגיות! פריכים, פיקנטים, נמסים בפה. אי אפשר להפסיק לאכול אותן! תוצאה של יותר מ 100 בייגל קטנים, נראה אומנם הרבה אבל מהר מאוד המגש יתרוקן.

מרכיבים:

2 חפיסות מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת חדר.

850-900 גרם קמח.

חצי כוס ( 100 מ"ל) שמן צמחי

חצי כוס (100 מ"ל) מים

2 שקיות אבקת אפייה.

100 גרם שומשום.

כף מלח ים

כף פלפל שחור גרוס גס

 

לציפוי:

2 ביצים, 200 גרם שומשום.

 

אופן ההכנה :

1. מנפים קמח.

2.מוסיפים את המרכיבים היבשים של המתכון, מערבבים לאט.

3.מוסיפים את המרכיבים הלחים שבמתכון.

4. בקערת מיקסר מערבבים הכל במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, בצק יוצא רך ולא דביק.

5. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך שעה.

6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל 6 חלקים שווים.

7. על משטח העבודה מפזרים מעט קמח, כל חלק של הבצק מעצבים בצורת "נקניק".

8.את הבצק בצורת הנקניק חותכים לחתיכות בגודל 2 סנטימטר.

מכינים 2 קערות, אחת עם ביצים מוקצפות, ואחת עם שומשום.

11. כל חתיכת בצק מעגלים לחצי עיגול, מורחים מעט מהביצה על קצה אחד של הבצק.

לחבר ולהדביק את הקצוות לקבלת בייגל.

באותה דרך מטפלים בשאר העוגיות.

12. מחממים תנור ל 180 מעלות.

13. כל בייגל טובלים בביצה ולאחר מכן שומשום.

14. את העוגיות מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, במרחק קטן אחד מהשנייה.

אופים 20-25 דקות עד לקבלת צבע זהב בהיר.

לאחר שתכינו 5-6 מגשים תהיה לכם אפשרות לכבד את המשפחה והחברים בנדיבות.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *