מתכון זה בא מהרצון להפוך את הסלט הוותיק והטוב למאכל בריא. אנחנו אוהבים אותו מאוד ולא רוצים להגביל את עצמינו ב-2-3 כפות של הסלט הנפלא הזה. אם להוציא מהרכבו את תפוחי האדמה ולהחליף אותם בשעועית לבנה שהיא בריאה יותר, התמונה הופכת להיות יפה יותר.

ואם בנוסף אתם תשתמשו בסלק צלוי בתנור במקום סלק מבושל…. רק על המלפפונים החמוצים אי אפשר לוותר, משום שאין "ויניגרט" בלעדיהם, כך שאתם חייבים לסלוח לי!

 

חומרים:

300 גרם של שעועית לבנה גדולה

2 בצלים

3 גזרים

1 כוס אפונה ירוקה קפואה

6-8 סלקים, תלוי בגודל

5-6 מלפפונים במלח

צרור בצל ירוק

1 כף חומץ בלסמי

1 שן שום

1 עלה דפנה

1 כף של חומץ יין

1/2 כוס שמן זית או שמן חמניות לא מזוכך

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. להשרות את השעועית ללילה במים בטמפרטורת חדר. לאחר מכן לבשל אותה עד שהיא נעשית רכה ואף מתפוררת מעט. אל תוסיפו מלח בזמן הבישול!

2. מחממים תנור עד טמפרטורה של 200 מעלות.

3. שוטפים את הסלק ביסודיות, עוטפים כל אחד בנפרד בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי. מסירים את נייר הכסף ומניחים שיתקרר.

4. חותכים גזרים לקוביות ושמים בסיר עם מים על הכיריים.

5. לאחר 5-7 דקות של רתיחה מוסיפים שום, עלה דפנה, אפונה ירוקה ומעט מלח.

מבשלים עוד 5 דקות, מסננים ומצננים.

6. מקלפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות. מוסיפים מיד את התערובת של חומץ בלסמי וחומץ יין.

 

7. חותכים את המלפפונים והבצל לקוביות.

8. חותכים שעועית ובצל ירוק לחתיכות קטנות.

9. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומתבלים במלח, פלפל ושמן. מערבבים היטב.

הסלט שלנו מוכן!

בתיאבון!

4 תגובות על “סלט רוסי ויניגרט על בסיס סלק”

  1. בתמונה יש תפוח אדמה בסלט (והאמת אני כך גם מכירה ) ובהסבר יש שעועית

    • היי אמי, אין במתכוןולא בתמונה תפוח אדמה. אני משמתשת בשעועית לבנה גדולה(חותכת אותה לקוביות). זה תחליף שלי לתפוחי אדמה, ככה יותר בריא ויותר טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *