.מתכון מקורי של סלט חגיגי, שאת טעמו האורחים שלכם יזכרו להרבה זמן, כן זה מצריך טיפה זמן בהכנה אבל המאמץ שווה את זה!

 

מרכיבים:

לרוטב:

200 גרם מיונז.

2 כפות חומץ 5%.

2 כפות שמן שומשום.

20 גרם( 2 כפות) זרעי שומשום.

חצי בצל.

אחת שן שם.

2 כפות רוטב סויה.

כף אחת של סוכר.

כף אחת של דבש.

רבע כפית של פלפל יבש חריף.

מלח לפי הטעם.

 

לסלט:

נתח אחד של חזה עוף

חצי כפית של פלפל שחור גרוס.

רבע כפית מלח.

2 גזרים גדולים.

כרוב אחד לא גדול.

חצי כוס שמן קנולה לטיגון אטריות אורז.

20 יחידות של אטריות אורז עבות.

100 גרם שבבי שקדים.

2 כפות זרעי שומשום, כף בהירים וכף שחורים

2 כפות שמן צמחי לטיגון העוף.

 

אופן ההכנה:

1. את חזה העוף חותכים לפרוסות דקות, מוסיפים מלח, פלפל ומטגנים במהירות. מניחים על מגבת נייר לאחר הטיגון

2. את הכרוב והגזר חותכים לפרוסות דקות.

3. את זרעי השומשום ואת השקדים מטגנים עד להזהבה (מטגנים כל מרכיב בנפרד).

4.מכינים שבבי אורז פריכים:

אטריות אורז לגרוס לחתיכות קטנות (פחות מסנטימטר)

מטגנים על אש גבוהה בכמות גדולה של שמן צמחי במנות קטנות. ברגע שמתחילים להתנפח, להסיר מהאש ולהניח על מגבת נייר כדי להיפטר מעודפי השמן.

5. חזה עוף חותכים לרצועות דקות מאוד (אני מרסקת במעבד מזון יחד עם כרוב עם סכינים לחיתוך).

6. כרוב, גזר ועוף מערבבים לקערה גדולה.

מכינים את הרוטב:

7. מרסקים שום עם מלח למסה אחידה.

חותכים בצל לקוביות קטנות.

מערבבים את רסק השום עם חומץ, רוטב סויה, שמן שומשום, סוכר, דבש ופלפל.

מוסיפים את הבצל ומערבבים בעדינות.

   

8. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים היטב.

9. מוסיפים מחצית משבבי האורז ושומשום, מערבבים במהירות.

מגישים מידית.

הגשה:

מניחים את הסלט לגובה, מפזרים על כל הצדדים שבבי אורז, שקדים ושני סוגים של שומשום.

בתאבון!

תגובה אחת על “סלט כרוב עם עוף, מתכון השף”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *