מתכון רב שימושי. הסלט יהיה הצלחה רבה כחלק מארוחה חגיגית או כארוחת ערב קלה, טעימה ומשביעה. חצילים ובצל מטוגן, קרוטונים קריספים, גרגירי חומוס רכים, וכל זה בשילוב עם ירקות טריים וטחינה, פשוט וטעים, רוצו להכין!

 

מרכיבים:

חציל אחד גדול או שניים בינויים.

3 כפות שמן זית (אחת לאפיית חציל ו2 לטיגון הבצל)

1 בצל יבש

1 בצל סגול

כוס אחת של גריגירי חומוס קפואים או קופסא גרגירי חומוס משומרים .

חופן פטרוזזיליה

2 עגבניות

2 מלפפונים

1 פלפל חריף אדום או ירוק

3-4 גבעולי בצל ירוק

מלח, פלפל שחור.

 

לרוטב:

2 כפות טחינה גולמית

2 שיני שום

כף מיץ לימון סחוט

להכנת קרוטונים:

2-3 פיתות או 3 פרוסות לחם לבן או כל לחם שאתם אוהבים.

2 כפיות זעתר

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. את החצילים חותכים לקוביות, ממליחים במלח גס ומניחים בצד ל 20 דקות.

2. מחממים תנור ל 200 מעלות.

3. שוטפים את החצילים ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מעל, אופים כ 20 דקות בתנור.

4. את הבצל חותכים לקוביות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.

5. גרגירי חומוס קפואים מבשלים במים רותחים למשך 5 דקות, בסיום מייבשים את החומוס.

6. במחבת עם הבצל המטוגן מוסיפים את החצילים, מערבבים ומחממים כמה דקות.

7. מוסיפים פלפל ומלח, מערבבים ומורידים מהכיריים. מוסיפים גרגרי חומוס ופטרוזיליה קצוצה.

 

8. מכינים רוטב טחינה:

חותכים שיני שום דק, מוסיפים מיץ לימון עם כל המרכיבים של הרוטב.

בהדרגה מוסיפים מים, (¾ כוס) מערבבים, עד שהרוטב מקבל מרקם אחיד של יוגורט סמיך.

 

9. הכנת קרוטונים:

חותכים חתיכות לחם או פיתה לקוביות גדולות, מניחים במחבת עם שמן זית. מוסיפים זעתר, ומטגנים עד להזהבה.

 

10.מלפפונים ועגבניות חותכים לקוביות.

11.בצל חותכים לחצאי עיגולים.

12.פלפל חריף חותכים לעיגולים, בצל ירוק חותכים קצוץ דק.

 

הרכבת הסלט:

בקערה רחבה מניחים את תערובת הבצל, החצילים וגרגירי החומוס.

מעל מניחים ירקות טריים חתוכים, מוסיפים מלח ופלפל.

מעל מפזרים מלח ופלפל ומוסיפים את רוטב הטחינה.

מוסיפים בצל ירק ופלפל חריף.

לפני הגשה מפזרים את הקרוטונים בצורה אחידה מעל הסלט.

מערבבים ומגישים.

Аккуратно перемешиваем салат и раскладываем по тарелкам.

מאוד טעים!

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *