הסלט הזה ירשים כל אחד ואחד מהאורחים שלכם. זו גרסה צרפתית ל"אנטיפסטי" צבעוני, קליל, מלא מרקמים שונים וטעימים, יחד עם זאת מורכב ממרכיבים הכי פשוטים שתמיד זמינים לנו בהישג יד. אומנם יש מעט התעסקות עם הירקות, אבל תסמכו עלי, התוצאה שווה את זה!

מרכיבים:

ירקות לתנור:

3-4 סלקים

3-4 גזרים

200-300 גרם דלעת(אפשר גם בטטה במקום)

2 תפוחים ירוקים

בצל סגור

 

מרכיבים נוספים:

1 צנון אדום גדול או 2 צנוניות בגודל בינוני

מיץ מחצי לימון

2-3 כפות שמן זית

מלח ים לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם

 

רוטב גבינה:

100-150 גר' גבינה "קממבר", אם אתם אוהבים פיקנטי, או גבינת 'ברי', אם אתה מעדיף טעם עדין יותר.

רבע כוס חלב

100 גרם גבינה לבנה רכה 5%

פלפל לבן

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1.שוטפים היטב את הסלק, מקלפים , וחותכים לחתיכות קטנות.

2.דלעת וגזר מקלפים וחותכים לפרוסות בגודל אחיד.

3. את הבצל והתפוחים חותכים לפרוסות גדולות, מוסיפים מיץ לימון.

4.מחממים תנור ל 200 מעלות

5. על תבנית מכוסה בנייר אפייה לפרוש פרוסות סלק, לרסס שמן זית, להוסיף מעט פלפל ומלח.

אופים במשך 30 דקות.

6.אותו תהליך עם דלעת, בצל וגזר, אופים במשך 20 דקות

7. תפוחים מניחים בתבנית אפייה קטנה, מרססים שמן זית, ואופים 10 דקות

8.את הצנונית פורסים לעיגולים דקים.

רוטב גבינה:

1.את הגבינה והחלב מקציפים בבלנדר עד שהתערובת חלקה.

2.מוסיפים את הגבינה הלבנה הרכה, מעט מלח ופלפל לבן, מערבבים עד לקבלת מסה אחידה, מעבירים לשקית זילוף (אופציונלי, ניתן להוציא את הרוטב בעזרת 2 כפיות).

הרכבת הסלט:

1.פורסים שכבות של ירקות אפויים על צלחת גדולה.

2.מסדרים יפה את פרוסות הצנונית בצלחת.

3.באמצעות שקית זילוף או 2 כפיות מוסיפים 'איים' קטנים של רוטב על פני הירקות

זהו! מוכן להגשה!

תהנו!

בתאבון!

תגובה אחת על “סלט ירקות שורש עם תפוחים אפויים ברוטב גבינה”

  1. Выглядит очень вкусно! Обязательно попробую сделать!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *