אחת מארוחות הבוקר הטעימות ביותר שאני מכירה. כמה פשוט ככה טעים!

חומרים לשלוש מנות:

מכינים ארוחת הבוקר ל5-6 אנשים? פשוט להכין מנה כפולה.

חבילה ( 250 גר) גבינה לבנה "טוב טעם"

ביצה 1

30- 40 גר. חמאה( 2 כפות לבצק ניוקי, השאר להגשה )

קורט מלח

3 כפיות סוכר

3 כפות קמח

כף סולת

אופן הכנה:

1. להמיס את החמאה במיקרוגל

2. הכניסו לקערה את כל המרכיבים שבמתכון

3. מערבבים הכל בעזרת כף ואחרי זה ללוש בצק רך

4. מפזרים את משטח עבודה בקמח, להניח את הבצק גבינה ולחתוך אותו ל-4 חלקים שווים.

5. מרדדים כל החלק מהבצק בצורת " נקניקיות"

6. חותכים את הבצק לפרוסות בעובי של סנטימטר 1, לא יותר.

איך לבשל:

1. להרתיח מים עם רבע כפית מלח ואחרי זה להניח ניוקי לתוך מים.

2. ברגע שהניוקי צפים על פני המים- הם מוכנים.

מיד צריך להוציא אותם בעזרת כף מחוררת ונותנים למים להתנקז.

3.שמים את הניוקי בקערה עמוקה, מתיזים עליהם חמאה מומסת, ומערבבים בעדינות.

הגשה:

ישנן אפשרויות רבות להגשת ניוקי גבינה מתוקה.

*האפשרות המועדפת עלי- רוטב דובדבנים או פירות יער.

מכינים את הרוטב:

להרתיח כוס מים פלוס חצי כוס סוכר. מבשלים בערך 5 דקות.

לאחר מכן מוסיפים לסירופ 300 גרם של פירות יער או דובדבנים קפואים.

מבשלים בערך 5 דקות עד להסמכה של הרוטב.

אם הרוטב עדיין נוזלי ,אני ממליצה לערבב כף עמילן עם חצי כוס מים ,להוסיף לרוטב ולבשל עוד כמה דקות , עד שהרוטב מסמיך.

זוהי אפשרות הגשה אחת המועדפות עליי!

ניתן להגיש גם עם רוטב דובדבנים בשילוב של יוגורט או שמנת חמוצה. שילוב מושלם!

*ניתן להגיש עם יוגורט או שמנת חמוצה בשילוב עם דבש, או רוטב מייפל.

*ניתן פשוט לפזר פירות יער טריים עונתיים ( קוביות של התותים לדוגמה) וזה יהיה נפלא!

אין סוף לאפשרויות הגשה, תהיו יצירתיים!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *