מרק משביע וקל להכנה, שמהווה ארוחת צהריים מלאה. תלמדו להכין את המרק עוף המושלם!

 

מצרכים:

עוף שלם 1

1 כוס שעועית לבנה גדולה.

שמן צמחי לטיגון ירקות

בצל 1

2 גזרים

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי (אופציונלי)

2 גבעולי סלרי

2 סנטימטרים שורש ג'ינג'ר

מלח, פלפל.

1עלה דפנה

250 גרם פטריות שמפיניון (לא חובה)

גבעול תימין ( קורנית)

1 שן שום

 

אופן הכנה :

1. להשרות את השעועית במים קרים (שעה לפחות, עדיף ללילה)

2. מכינים מרק : לסיר גדול שמים עוף, מרתיחים, מורידים את הקצף הנוצר.

3. שוטפים ירקות היטב, מנקים וחותכים לחתיכות גסות. מסדרים ירקות במחבת עמוקה.

4. מטגנים ירקות עם שמן צמחי, על חום גבוה עד הזהבה.

5. מוסיפים לסיר עם העוף שעועית יבשה וירקות מטוגנים

6. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים- שלוש.

*חצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים מלח, פלפל ועלי דפנה.

מרק העוף המושלם שלנו מוכן!

7. פטריות שלמות מטגנים במהירות עם שום ותימין.

8. מוציאים ירקות מהמרק פושר.

9. בעדינות מוציאים עוף מהסיר.

10. בסיר משארים רק המרק ושועית.

11. מנקים עוף: מסירים את העור ומוציאים עצמות.

הגשה:

*בקערת מרק שמים חתיכות עוף, גזר ושעועית

*מעל שופכים מרק חם

*אם אתם מכינים מרק עם פטריות – מוסיפים פטריות

*מוסיפים למרק עשבי תיבול, אני משתמשת בעירית, פטרוזיליה מתאימה גם

הכי חשוב במרק זה- עוף ושעועית צריכים להיות רכים, ומרק זך.

להשיג זאת מאוד קל, על ידי בישול על אש קטנה מאוד וכמה שיותר זמן.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *