בערב חורפי ,מה יכול להיות יותר טוב ממרק עוף חם, טעים ומשביע? ועוד בליווי כופתאות מעודנות ,קטנטנות אשר נמסות בפה…

מצרכים למרק עוף:

4 גבי עוף עם גרונות, או 8 -10 כנפי עוף.

1 בצל

1 גזר

צרור פטרוזיליה קטן

שורש פטרוזיליה

עלה דפנה

מלח

פלפל

5 ליטר מים

 

כופתאות:

100 גרם סולת

100 גרם קמח תירס

ניתן להשתמש בסוג אחד של דגנים ( 200 גרם)

50 גרם חמאה

500 מ"ל מים רותחים

1 כפית מלח

1 שן שום

1 כף פטרוזיליה חתוכה דק

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

2 ביצים

פלפל

 

אופן ההכנה:

מרק עוף:

1. ממלאים סיר גדול ב-5 ליטר מים, מכניסים ירקות והעוף שטופים היטב.

2. מרתיחים ומורידים את הקצף שנוצר.

3.מבשלים שעתיים על אש נמוכה מאוד.

4.כרבע שעה לפני סיום ההכנה, מוסיפים עלה דפנה, מלח ופלפל.

5.מכבים את האש, ומשאירים את המרק " לנוח" 20 דקות נוספות.

6.בעדינות מורידים את השומן שנוצר בזמן בישול.

7.לסנן בעזרת בד נקי.

כופתאות:

1. מוסיפים מים רותחים לדגנים.

2. מיד מוסיפים את החמאה, מלח ופלפל

3. ברגע שהדגנים יספגו מים ויצטננו, מוסיפים ביצים ומקציפים לבלילה ללא גושים.

4. קוצצים את הפטרוזיליה, מגרדים את הפרמזן והשום.

5. מוסיפים את שאר המצרכים.

6. יש לחמם את התנור ל-180 מעלות.

7. להניח נייר אפייה בתבנית.

8. לפזר את הבלילה בשכבה דקה ( 0.5 ס"מ).

9. אופים רבע שעה.

10. חותכים לקוביות, מעוינים, או כמוני לעיגולים.

מוזגים מרק לצלחות ומוסיפים את הכופתאות.

 

שומרי כשרות יכולים לוותר על הפרמזן, ואת החמאה להחליף בשמן זית.

בתיאבון!

לסיום, עצה מאוד חשובה בעיניי, תקפיאו בכוסות חד פעמיים את המרק. כך, תמיד יהיה לכם מרק עוף אמיתי להכנת מרקים, רטבים וכו'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *