זה המקרה, שתמורת מעט השקעה ניתן לקבל תענוג גדול. קודם כל,עם כל האחריות שבעניין, אני יכולה להצהיר שמרק עוף הכי טעים עושים מכנפי עוף טריים!!! וכשמטגנים את הכנפיים האלה …מממ…

מצרכים למרק:

1 ק"ג כנפי עוף

1 בצל

4 גזרים

שורש פטרוזיליה

2 גבעולי סלרי

2 סנטימטרים שורש ג'ינג'ר

כף שמן צמחי לטיגון ירקות

כוס איטריות ביצים דקות

מלח, פלפל לפי הטעם.

 

מצרכים לטיגון הכנפיים:

2 ביצים

כפית חרדל

2 שני שום

2 כפות קמח

כפית מלח

כפית פלפל

שמן לטיגון.

 

להגשה כל רוטב לפי טעמכם:

מיונז עם שום או חזרת, צילי מתוק.

 

אופן הכנה:

1. מנקים היטב את הכנפיים וחוצים לשניים.

2. מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול.

מכניסים כנפיים ומטגנים מהר מאוד על אש גבוהה.

3. שוטפים ירקות היטב,מנקים וחותכים לחתיכות גסות.

4. מוציאים את הכנפיים מהסיר ובאותו סיר מסדרים ירקות

5. מטגנים ירקות על חום גבוה עד הזהבה.

6. מחזירים לסיר את הכנפיים ומוזגים מים רותחים.

7. מרתיחים,מורידים את הקצף ומבשלים על אש קטנה שעה- שעה וחצי

8. בעזרת כף מוצאים את הכנפיים והירקות.

9. מסננים את המרק.

10. מגרדים את הגזר שנותר ומוסיפים למרק.

11. מוסיפים אטריות, מלח ופלפל. מבשלים עוד כ-5 דקות.

זהו, המרק מוכן!

 

ועכשיו נכין את הכנפיים:

1. מערבבים את הקמח עם מלח ופלפל.

2. טורפים היטב את הביצים.

3. שום קצוץ וחרדל מערבבים עם ביצים

4. את הכנפיים המבושלות ומקוררות מצפים בקמח ואז בביצה.

5. מטגנים מכל הצדדים עד הזהבה ומניחים על נייר סופג.

הכנפיים מוכנים. סיימנו!

מגישים את המנה עם רטובים שונים:

מיונז עם שום או חזרת, צילי מתוק, פירות פיקנטי.

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *