דיאטטי ובו זמנית מאוד משביע, המרק עם טעם עשיר,צבעוני וקליל. השילוב של ירקות מתוקים,דבש,ופלפל חריף הופכים את המנה למקורית ומאוד טעימה.

חומרים:

1 בצל גדול.

1 כף דבש.

2 שיני שום.

2-3 גזרים.

1-2 בטטה .

300-400 גר דלעת.

1 כוס עדשים כתומים.

2-3 כפות שמן צמחי.

1 כפית פפריקה מתוקה.

¼ כפית פפריקה חריפה.

¼ כפית פתיתי פלפל חריף (אם אתה אוהב עם תבלינים חמים).

עלה דפנה. מלח, לפי הטעם.

 

עבור הגשה:

גרסה 1: בולגרית גבינה לבנה, או כל גבינה לבנה לטעמך. פטרוזיליה. אפשרות 2:

גרעיני חמניות קלופים (קלופים, בחמאה)

 

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות.

2. בטטות, דלעת וגזר מקלפים מקליפתם. גזר חותכים לעיגולים, את שאר הירקות חותכים לקוביות רחבות.

3. בסיר 4-5 ליטר מוסיפים 2-3 כפות שמן צמחי.

4. שמים בצל ושום, מבשלים עד שנהיה חצי שקוף.

 

5.מוסיפים דבש וממשיכים לבשל עד שהכול נהיה שקוף.

6. מוסיפים גזר, פפריקה מתוקה וחריפה, קצת צ'ילי, מבשלים עם בצל ושום 2-3 דקות.

 7. מוסיפים את הירקות הנותרים, מערבבים, ממשיכים לבשל במשך עוד כמה דקות.

8. שופכים את המים הרותחים, מוסיפים עלי הדפנה, מבשלים עד שהירקות מוכנים (10 דקות). מליחים לפי הטעם.

9. מכניסים את העדשים, מרתיחים 5 דקות, ומכבים את האש, מוציאים את עלי הדפנה.

10. מעבירים לבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד . אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים תוך כדי הערבול בבלנדר.

צריך להגיע למרקם קרמי, קטיפתי.

11.מחזירים מרק לסיר ומביים לרתיחה.

זהו המרק מוכן.

 

הגשה:

גרסה 1:

בצלחת יוצקים מרק. מוסיפים כדורים גבינה בולגרית , או גבינה לבנה, או כל גבינה לבנה לטעמך ופטרוזיליה חתוכה דק.

גרסה 2:

בצלחת יוצקים מרק ומוסיפים גרעיני דלעת בנדיבות.

נותר רק לבחור את צורת ההגשה המועדפת ואתם יכולים להתחיל להפתיע את יקיריכם.

בתיאבון!

 

 

5 תגובות על “מרק כתום”

  1. מרינה יקרה, 100% מהמתכונים שלך, עשויים ומוגשים מכל הלב, אין ספק בכך.
    אשמח אם תפנקי גם את אלה שאוכל עתיר שומן-מוצרי חלב ובצקים, וסוכר, לא מתאים להם מבחינה בריאותית, והם יודו לך על זה בהערכה גדולה.
    תודה ובהצלחה.

    • היי, יעל, תודה רבה על הפרגון ובהחלט צריך לעבוד על מתכונים ללא סוכר, ללא גלוטן וכו….מבטיחה לפתח מתכונים מיוחדים בהקדם!

  2. נראה לי שיש טעות במתכון, רשום ״פפריקה חם״, האם כוונה לפפריקה חריפה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *