לפעמים קורה מצב שנתקעים עם מקרר ריק בבית (כמה עגבניות, גזר, חצי גמבה, קצת ירק….), על התיאבון, כמובן, זה לא משפיע…. ובמקפיא רק שקית של חומוס. להלן, מתכון של מרק ירקות מאוד טעים, שנולד במקרה…

מצרכים:

חצי שקית (250 גרם) חומוס קפוא.

2 עגבניות

1 גמבה אדומה

חצי פלפל ירוק חריף

1 בצל

2-3 גזרים

2-3 שיני שום

פטרוזיליה, שמיר

2 כפות שמן זית

1 עלה דפנה

מלח,פלפל

 

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל לקוביות.

 

2. את שני סוגי הפלפלים חותכים לקוביות קטנות.

3. את הסלרי חותכים לקוביות קטנות.

4. גזרים מגוררים גס.

5. שום פורסים לפרוסות קטנות.

6. בסיר גדול (4-5 ליטר) מחממים את שמן הזית.

7. מוסיפים בצל, סלרי, גזר, שום, פלפל חריף, מטגנים טיפה. מביאים את הירקות לשקיפות ומוזגים.

8. קוצצים שמיר, כוסברה ופטרוזיליה.

9. מוסיפים שום ופלפל חריף. מביאים את הירקות לשקיפות ומוזגים

10. מוסיפים מים רותחים.

11. שמים את העגבנייה במים רותחים למספר שניות, מקלפים וחותכים לקוביות ( כ-1 ס"מ)

12. כשהמים רותחים מוסיפים חומוס, גמבה, עלה דפנה וצרור עשבי תיבול שלם. מבשלים 15 דקות.

13. מוציאים את צרור עשבי התיבול, מוסיפים עגבניות, פטרוזיליה ושמיר טריים קצוצים דק ולאחר דקה

מכבים את האש.

המרק מוכן!

בתיאבון!!

2 תגובות על “מרק חומוס”

  1. מרינה וחברות יקרות, אין אין מתכון שלא מצליח או שיוצא לא טעים. תודה תודה רבה לך מרינה ובהנאה לכולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *