אנחנו ממשיכים את מצעד הממתקי שוקולד במילוי פירות מיובשים ואגוזים. היום יש לנו תמרים, מיץ לימון ואגוזי מלך. שילוב יפה, אפשר לומר – שילוב קלאסי! אגוז קריספי, תמרים רכים ועסיסיים עם לימון. וכפסגה על כל האושר הזה – שכבה עבה של שוקולד מריר! ובכן, הכל ברור… יאללה, לעבודה!

רכיבים:

300 גרם תמרים עסיסיים באיכות הכי גבוהה.

100 גרם של אגוזי מלך.

מיץ של חצי לימון.

150 גר' של שוקולד מריר.

1 כפית של שמן צמחי.

 

אופן הכנה:

1. שוטפים ומייבשים את התמרים.

* עושים חתך לאורך בכל תמר ומוציאים את הגלעין.

* מורחים מיץ לימון על התמר המגולען.

* חותכים כל תמר לאורך לשני חצאים, ולוחצים עליו קלות בסכין. מנסים לתת לעיסה צורה מלבנית.

* שוב חותכים כל פרוסה לאורך לשני חצאים. כתוצאה מכך, כל תמר מחולק ל-4 חלקים.

2. חותכים אגוזי לחצאים.

* שמים חצי אגוז על פרוסת תמר ועושים גלילית.

* מטפלים באותו אופן בכל התמרים.

3. כעת עוסקים בשוקולד. שוקולד חייב לעבור תהליך חימום וקירור לטמפרטורות ספציפיות, וזה לא מסובך:

* ממיסים 100 גרם של שוקולד על אמבט מים או בתנור מיקרוגל.

* מקררים קלות את השוקולד המומס (מערבבים אותו במשך 4-5 שניות), ומיד מכניסים לתוכו חתיכות קטנות קצוצות של השוקולד הנותר (עוד 50 גרם).

* מערבבים את השוקולד עד שהוא מתמוסס לחלוטין.

* כאשר השוקולד נמס לחלוטין, מוסיפים כפית של שמן צמחי ושוב מערבבים במהירות.

השוקולד מוכן!

4. מכניסים את גליליות התמרים לתוך השוקולד ומקפידים שיהיו מכוסות בשוקולד מכל הצדדים.

* לקישוט מכינים או אגוזי מלך קצוצים או צ'יפס שוקולד בטעמים (אני משתמשת בצ'יפס שוקולד בטעם תפוז הנמכרים בחנויות ייעודיות).

* מניחים את הממתקים על נייר אפייה, ומיד מפזרים עליהם אגוזים קצוצים או צ'יפס שוקולד.

מכניסים את המעדן למקרר לכשעתיים.

וכך, לאוסף שלנו התווסף עוד סוג אחד של ממתקים בטעם חדש מדהים!

ממתקים טעימים עם המרכיבים שנותנים שילוב מרקמים בלתי צפויי!

תיהנו , חברים!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *