רעיון למתכון מעולה זה נוצר בעקבות תגובה נלהבת של בעלי ממאפה שמרים קטן, אשר נולד כתוצאה של שימוש משאריות של בצק ומילוי הבשר… בעונג רב לאחר שחיסל את המאפה הצהיר בחגיגיות ואני ומצטטת: אני רוצה לאכול מאפה כזה לארוחת צהריים כל יום! בנות, לשימושכן! הגברים שלכן יודו לכן!

מרכיבים ל 6 מאפים אישיים:

בצק:

600-700 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

250 מ"ל חבל

כף סוכר

כפית מלח

ביצה

6 כפות של שמן צמחי (שליש כוס)

 

למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון

בצל גדול

2 שיני שום

2-3 כפות שמן צמחי

1 כפית של אבקת אפייה

רבע כפית של :

פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט טחון, כוסברה יבשה .

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. מכינים בצק שמרים:

* את החלב מחממים מעט ( 30- 35 מעלות)

*בחלב חם מערבבים שמרים וסוכר

* דרך מסננת מסננים את הקמח עם המלח ואבקת האפייה .

* מוסיפים את החלב עם השמרים, ביצה, שמן צמחי ומתחילים ללוש את הבצק.

* לשים את הבצק עד לקבלת תערובת חלקה, עד שמקבלים צורה של כדור

* בקערה עמוקה מפזרים קמח ,מניחים את הבצק, מהדקים בניילון ומניחים את הבצק במקום חמים על מנת שבצק שמרים ימשיך לטפוח.

2.מכינים את המילוי:

* את הבצל והשום קוצצים לקוביות קטנות

במחבת עמוקה מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום

* ממשיכים לטגן עד לקבלת גוון זהב עדין

* במחבת עם בצל ושום מוסיפים בשר בקר טחון וכל התבלינים הרשומים במתכון. הכל מערבבים באופן יסודי. אין לטגן, רק מחממים את המילוי. מערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה, ומכבים את האש כאשר הבשר עדיין לא מבושל.

*אנו מעבירים את הבשר לכלי אחר, לבדוק אם יש מספיק מלח ופלפל, מוסיפים אבקת האפייה ומערבבים היטב. מקררים ומחלקים את המילוי ל- 6 חלקים שווים.

3. פורסים את הבצק על קרש חיתוך מעץ, מקמחים מעט ומחלקים את הבצק ל -6 חלקים שווים

4.כל חתיכת בצק מגלגלים לצורת נקניק, ואז מרדדים את הבצק לאורך של 30 עד 32 ס'מ רוחב ו -10 ס'מ.

5.את המילוי של הבשר מפזרים באופן שווה מעל הבצק.

6. מקפלים את הבצק ומכסים את המילוי מצד אחד, ואז מניחים בצק מהצד השני

7. מהדקים היטב את הקצוות ומתחילים לגלגל את המאפה בצורת "שבלול" .הקצה של הקיפול צריך להיות בתחתית של המאפה.

8.בעדינות מגלגלים את המאפה בתנועה סיבובית למרכז, הקצה החיצוני מקפלים כלפי מטה

9. מניחים את המאפים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. כל מאפה מחוררים מעט עם סכין חדה

10.מברישים כל מאפה בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

11.מחממים תנור ל170 מעלות

12.אופים במשך 30-35 דקות עד הקבלת גוון זהב.

בודקים חלק התחתון של המאפה-הבסיס חיוב לקבל גוון זהב.

המאפים שלנו מוכנים!

מעולים לאכילה ישר מהתנור וגם לאחר הקפאה.

 

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *