כולם אוהבים לזניה, אך רבים חוששים להכין. למעשה זה לא כל-כך מפחיד! חשוב לקנות לזניה באיכות גבוהה, שאינה דורשת עוד בישול. השאר זה עניין של טכניקה. תכינו פעם אחת רוטב בשמל ותבינו כמה זה פשוט, אז יאללה לעבודה!

מרכיבים:

עבור רוטב השמפניון:

600-700 גרם פטריות שמפיניון,

2 בצלים

2-3 שיני שום.

מעט פטרוזיליה.

חבילת לזניה 8-9 עלים.

2-3 כפות שמן זית.

מלח, פלפל לפי הטעם.

 

עבור רוטב הבשמל:

80 גר' חמאה.

4 כפות קמח (לא למעלה).

1 ליטר חלב.

מעט אגוז מוסקט.

¼ כפית של מלח.

¼ כפית פלפל לבן.

200 גר' הגבינה המגורדת "מוצרלה".

100 גרם פרמזן מגורר או"פיקורינו".

 

הכנת רוטב הבשמל:

1. את החמאה ממיסים.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים בזהירות עד לתערובת אחידה.

3. מוסיפים באינטנסיביות ותוך כדי ערבוב חלב חם. כן, חם, זה חשוב ביותר.

4. מוסיפים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

5. ממשיכים לבשל, לערבב נמרצות, עד שהרוטב מקבל מרקם אחיד.

כדי לבדוק את המוכנות של הרוטב יש להעביר אצבע על פני הכפית, אם הנוזל לא יזרום מהר משמע הרוטב מוכן.

 

מכינים את רוטב הפטריות:

1. לנקות בזהירות את הפטריות.

2. קוצצים את הפטריות והבצל לקוביות.

3. קוצצים את השום ואת הפטרוזיליה.

4. מטגנים מעט בצל בשמן זית, מוסיפים פטריות, ממשיכים לבשל על אש קטנה.

5. מוסיפים את השום והפטרוזיליה, ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים.

6. במחבת נוספת מטגנים את הבצל השני חתוך לקוביות עד לקבלת גוון זהוב.

7. מכניסים את תערובת הפטריות לתוך קערה, מוסיפים מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן.

8. מערבבים היטב, מוסיפים רבע כמות מהגבינה המגורדת.

 

הרכבת הלזניה:

1. בתבנית חסינה לאש משומנת, שמים בתחתית מעט רוטב בשמל.

2. מניחים עלה של לזניה, יוצקים 2-3 כפות רוטב בשמל.

3. מסדרים את רוטב הפטריות מעל ומפזרים את שני סוגי הגבינה.

4. וכך ממשיכים עם כל שכבה (5-6 שכבות).

משתמשים בכל הפטריות.

מעט רוטב חלב וגבינה משאירים בצד לצורך כיסוי השכבה העליונה.

5. מחממים תנור ל- 190-200 מעלות.

6. מכסים את השכבה העליונה ברוטב חלב ומפזרים את הגבינה מעל באופן שווה.

7. יש לכסות עם נייר כסף את הלזניה ולהכניס לתנור למשך 25-30 דקות (יש לשים לב שהגבינה לא תהיה צמודה לנייר הכסף).

8. לאחר מכן יש להסיר את נייר הכסף, להוריד את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, לפזר באופן שווה את הגבינה הנותרת מעל השכבה העליונה.

9. מחזירים את הלזניה לתנור ל-10 דקות או עד לקבלת גוון חום זהוב.

זהו! עשינו את זה!

 

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *