• נכון ביותר, עבור אפיה יש להכניס את הכלי תמיד במרכז התנור ובמרכז תבנית האפיה (של התנור).
  • עבור בישול בתנור, תמיד יש להכניס את הכלי ולמקם במדף הנמוך ביותר.
  • כלים המתאימים ביותר לאידוי בתנור הם סיר עשוי מיציקת ברזל או מחימר מיוחד עמיד בחום.
  • טמפרטורה- אידוי ואפיה נעשים בשני חלקים. בחצי או בשליש הראשון בחום גבוה ובחצי או שליש השני בחום נמוך. בחלק מן המקרים התנור נשאר כבוי עם החום שנשאר.
  • עוגה מבצק פריך בסקוויט או בצק עלים תהייה אפויה היטב עם כלי אשר מניחים על הרשת ולא על התבנית.
  • אם באפיה אתם משתמשים בטורבו יש להפחית מזמן האפיה כ- 10 דקות.

טמפרטורה (C)

המתאימה עבור סוגי בישול ואפיה שונים

מרנג 100-150
עוגיות ,בצק פריך 160-170
בצק שמרים, קאפקייקס ,עוגה בחושה 170
בצק עלים 190
עוגה טורט 190
לחם 200-210
לחמניות 200-250
פשטידות, טרין 170
דגים 170-180
בשר בקר 160-170
ירקות 180-200
אידוי – בטמ' יורדת (בישול ארוך) מ-250 עד 160
עוגות גבינה 140-170
טיגון מהיר 200-250
אידוי 150-170

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *