מאכל טעים באופן יוצא דופן! כדורי בשר עסיסיים וריחניים, ספוגים ברוטב עדין ובו זמנית פיקנטי בטעם מיוחד…. מגישים עם אורז תאילנדי לבן.

 

רכיבים:

לכדורי בשר:

500-600 גרם של בשר טחון של עגל או בקר. מומלץ להוסיף מעט שומן כבש לבשר הטחון.

1 בצל.

5-6 שיני שום.

1 ביצה.

פרוסת לחם לבן.

 

תבלינים:

חצי כפית של כל אחד מהתבלינים הבאים: כמון טחון, פלפל שחור, אגוז מוסקט, אבקת כוסברה, קינמון, ג'ינג'ר יבש.

כפית מלח וכפית סוכר קנים.

צרור קטן של בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה.

קמח ושמן צמחי לטיגון.

לרוטב:

2 כפות שמן צמחי.

3-4 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי.

בצל אחד.

1 פלפל צ'ילי אדום.

1 כפית סוכר קנים.

קופסה קטנה של רסק עגבניות.

2 כפות של חומץ אורז.

פחית אחת (400 מ"ל) של קרם קוקוס.

100 גרם אגוזי קשיו.

כוס מים חמים.

 

תבלינים:

כף אחת של כוסברה ושל זרעי קימל.

כפית קינמון וכפית ג'ינג'ר יבש.

חצי כפית של פלפל שחור ושל אגוז מוסקט.

2 עלי דפנה.

אופן הכנה:

1. כדורי בשר:

* מגרדים שום בפומפייה.

* מגרדים בצל בפומפייה גסה.

* קוצצים דק את עשבי תיבול.

* משרים במים את הלחם ולאחר מכן סוחטים.

* מכניסים את כל המרכיבים המצוינים במתכון לתוך קערה עמוקה.

* מערבבים הכול היטב.

* בידיים רטובות יוצרים כדורי בשר קטנים.

* בעזרת שתי כפיות מגלגלים את הכדורים בקמח.

* מטגנים את הכדורים בשמן צמחי עד שיקבל צבע זהוב.

מוציאים את הכדורים מהשמן ושמים על מגבת נייר.

 

2. רוטב:

* חותכים בצל לקוביות קטנות.

* מקלפים את שורש הג'ינג'ר ומגרדים אותו בפומפייה.

* מנקים מזרעים וגבעולים את הפלפל צ'ילי (אין צורך בזה אם אתם אוהבים חריף), וחותכים לקוביות קטנות.

* מכניסים את הירקות ושמן צמחי לתוך כלי חסין אש רחב עם דפנות גבוהות .

* מטגנים אותם עד להתרככות.

* מכניסים תבלינים, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.

* מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.

* מוסיפים חומץ, מערבבים ויוצקים מים חמים.

* מוסיפים חלב קוקוס, מלח, סוכר ועלי דפנה.

* מערבבים ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור.

* מוסיפים כדורי בשר ואגוזי קשיו.

3. מבשילים עם מכסה סגור על אש נמוכה במשך כשעה.

זה הוא זה!

כדורי הבשר הטעימים והפיקנטיים שלנו עם אגוזי קשיו ורוטב שמנת קוקוס מוכנים.

להגיש עם אורז לבן!

תיהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *