דוגמה מושלמת ליצירתיות ודמיון שבעזרתם ניתן להפוך את ירכי עוף הרגילות למנה טעימה ומיוחדת אשר בוודאי תשמח את האורחים שלכם. אני מבטיחה כי המתכון הוא פשוט מאוד לביצוע, ואתם לא זקוקים לשום מיומנות מיוחדת כדי להכין את המנה! ובכן, בואו נתחיל לבשל!

חומרים:

9-10 יחידות של ירכי עוף נקיים משאריות קרום ושומן

חזה עוף אחד (600 – 700 גרם)

עלי דפנה

3 בצלים

500 גרם פטריות שמפיניון

צרור פטרוזיליה

4 – 5 כפות שמן צמחי

חצי כפית של אבקת אפייה

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם.

 

אופן הכנה:

1. מכינים מלית:

* חותכים פטריות ובצל לקוביות קטנות.

* מטגנים את הבצל בשמן צמחי עד שיקבל צבע זהוב.

* מוסיפים פטריות, פלפל שחור, עלי דפנה ומטגנים ביחד.

* מכבים את האש, מוציאים וזורקים את עלי הדפנה.

* חזה עוף, בצל ופטרוזיליה קצוצים, טוחנים יחד במטחנת בשר או במעבד מזון.

* מוסיפים פטריות עם בצל לבשר טחון ומערבבים. בשלב זה מוסיפים מלח, פלפל, אבקת אפייה ומערבבים הכל ביסודיות.

 

2. מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות.

3. מפזרים קצת מלח והרבה פלפל על הצד התחתון של ירכי העוף.

4. לאחר מכן הופכים את ירכי העוף על הצד השני ומזיזים עור הצידה, כך שיהיה נוח לשים את המילוי על הצד החיצוני של כל יחידה.

5. מסדרים מילוי באופן אחיד על כל שטח של כל יחידה ודוחפים אותו עמוק ככל האפשר מתחת לעור.

6. מכסים את המילוי בעור ויוצרים יחידות מסודרות.

7. פורסים חצאי טבעות בצל ועלי דפנה על תבנית אפייה עמוקה ומרווחת.

8. שמים את ירכי העוף הממולאות מעל שכבת הבצל.

9. מכסים את תבנית האפייה במכסה או ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, ולאחר מכן מסירים את המכסה או את הרדיד.

10. מורידים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות ומשאירים את העוף בתנור למשך 45-50 דקות נוספות. על תשכחו מעת לעת להרטיב את העוף במיץ שנוצר במהלך האפייה.

זה הכל, העוף שלנו מוכן, והוא עסיסי ומעורר תאבון !

תהנו!

בתיאבון!

 

תגובה אחת על “ירכי עוף ממולאים”

  1. בעבר הייתי מכינה משהו דומה. עם רבעי עוף וממלא בצד הפנימי של העוף ומחברת בתפירה עור מהגרון של העוף והטעם היה משגע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *