לא משנה כמה מתכונים של חצילים קיימים אצלנו באוסף, תמיד יש מקום לעוד אחד. מתכון קליל, משביע וטעים של חצילים ברוטב עגבניות.

 

מצרכים:

2-3 חצילים בינוניים

לרוטב:

2 בצלים

1 גבעול סלרי

1 גזר

1 פלפל ירוק חריף

4-5 שיני שום

400 גרם עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

3-4 כפות שמן זית

לימון

בזיליקום, פטרוזיליה,שמיר,כוסברה לפי הטעם

 

תבלינים:

כפית של פפריקה מתוקה

חצי כפית כוסברה יבשה (לא חובה)

1-2 עלי דפנה

2 כפיות סוכר

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
  2. שוטפים את החצילים, מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות גסות.

3. מניחים את החצילים מגש מכוסה בנייר אפייה. על החצילים שופכים 2 כפות שמן זית ומכניסים לתנור חם למשך 20-25 דקות.

כשהחצילים נהיים רכים וזהובים מוציאים מהתנור.

מכינים את רוטב העגבניות:

  1. בצל וסלרי חותכים לקוביות, גזר מגרדים בפומפיה גסה.

2. למחבת עמוקה ורחבה מוסיפים שמן זית.

מניחים במחבת בצל, גזר וסלרי. מטגנים על אש קטנה במשך 5 דקות.

 

3. קוצצים דק שום ופלפל ירוק חריף, מגרדים קליפת לימון ואת הכל מוסיפים למחבת לעוד מספר דקות של בישול.

 

4. מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.

5. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה עוד מספר דקות .

6. קוצצים תבלינים טריים.

7. חצילים אפויים ותבלינים טריים מוסיפים לרוטב המוכן במחבת ומערבבים היטב.

8. כוס מים רותחים מוסיפים למחבת ומבשלים על אש קטנה למשך 5-7 דקות.

מורידים מהאש, מכסים את המחבת.

טעים גם חם וגם קר.

מומלץ להגיש עם לחם מלא או לחם שיפון.

 

בתיאבון!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *