לאוהדי סלמון מבושל אני מציעה לפנק את עצמם ואת החברים שלהם בסושי טעים מאוד ומהודר. זהו המקרה כאשר הטעם יפתיע לטובה גם את אוהדי סושי על בסיס דג נע.

חומרים:

200 גרם של סלמון טרי

2 כפות רוטב טריאקי (מתכון באתר)

גזר אחד

מלפפון אחד

בטטה אחת

כפית אחת של שומשום (לפי רצון)

 

ועוד:

מחצלת במבוק וניילון נצמד לעטיפתה.

סכין עם להב ארוך וחד מאוד.

דפים של אצות "נורי" לסושי.

אורז עגול מיועד לסושי, מבושל ומתובל. להכנת האורז ניתן לעיין בהוראות על האריזה, או בהמלצות שלי.

 

אופן הכנה:

הכנת ירקות:

1. מלפפון:

* מלפפון מקולף לחתוך לשני חצאים, ואז לאורכו לרבעים. באמצעות סכין חדה להוציא את הליבה עם זרעים.

* קוצצים את המלפפון לאורכו לרצועות ומנקים אותן מהגרעינים שנותרו.

2. גזר:

* שוטפים ומקלפים את הגזר. חותכים לפרוסות דקות למדי.

* לאחר מכן, חותכים לרצועות דקות.

3. אופים רצועות של בטטה בתנור:

* מחממים תנור עד טמפרטורה של 200 מעלות.

* שותפים ומקלפים את הבטטה עד שתהי נקייה לחלוטין.

* פורסים בטטה לאורכה לפרוסות דקות באמצעות סכין חדה.

* בוחרים פרוסות שלמות ויפות ביותר ומפזרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית התנור מכוסה בנייר אפיית משומן. מפזרים קצת מלח ומורחים שמן קלות. מכסים הכל בנייר אפייה.

* מחזיקים בתנור כ-20 דקות עד שבטטה תהייה מוכנה. נייר האפייה יוסר רק לאחר קירור מלא של הבטטה.

4. הכנת סלמון:

* פילה סלמון מנוקה חותכים לפרוסות בעובי של סנטימטר אחד לכל היותר.

* לאחר מכן חותכים את הפרוסות לרצועות בעובי לא יותר מסנטימטר אחד.

* לדג מוסיפים כף רוטב טריאקי ומערבבים היטב כך שהרוטב יכסה את כל נתכי הדג.

שמים את הסלמון על מחבת חמה ויבשה ומטגנים במהירות משני צדדים. לא להגזים עם הטיגון!

רוטב טריאקי יכסה את הדג עם שכבת קרמל, כאשר מבפנים הדג יישאר עסיסי.

5. הכנת רולים:

* לחתוך דפי "נורי" לשניים.

* לשים מחצית "נורי" על מחצלת במבוק עם הצד המחוספס כלפי מעלה.

* לקחת מנה גדול למדי של אורז בכף רטובה, ולגלגל כדור אורז בידיים רטובות. להניח את הכדור באמצה מחצית "נורי".

* בלחיצות קלות לשטח ולפרוס שכבה דקה של אורז על פני השטח של דף "נורי".

* להפוך את הדף עם שכבת אורז עלו כלפי מטה וללחוץ בעדינות.

* לקחת קצת מהאורז ולסדר אותו בפס לכל האורך של דף "נורי". הדבר נעשה על מנת להבטיח כי המילוי נאחז בתוך הרול ולא יתפרק בזמן החיתוך.

* אפשר גם להוסיף כאן קצת מהשומשום.

* שמים ומסדרים רצועות של סלמון, מלפפון וגזר לכל אורכו של הרול.

* להצמיד את המילוי לשולי הדף "נורי" ולהתחיל לגלגל את הרול בעזרת מחצלת הבמבוק. כאשר מגלגלים את הרול באצבעות, יש "לדחוף" את המילוי לתוך הרול ולחבר את קצוות הרול בעדינות כך שהם יסתדרו ישר אחד על שני.

* מכסים את הרול עם פרוסות בטטה חופפות .

* מכסים את הרול מלמעלה עם מחצלת במבוק.

* לוחצים על המחצלת בעדינות עם אצבעות מכל הצדדים כדי להדביק את פרוסות הבטטה אל פני שטח הרול.

* כתוצאה מכך, פרוסות בטטה נאחזות ברול ועוטפות אותו מכל הצדדים.

* חותכים את הרול לשניים ומורידים קצוות עקומים.

* חותכים כל מחצית של הרול לשלושה חלקים.

זה היופי הכתום שקיבלנו:

תהנו!

בתיאבון!

2 תגובות על “"חגיגה כתומה" עם סלמון מקורמל”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *