אני חוזרת מכל טיול עם רעיונות קולינריים חדשים. כך גם היה כאשר חזרתי מהעיר מוסקבה. אהבתי מאוד את דייסת דוחן עם דלעת שמקובל להגיש לארוחת בוקר בבתי הקפה המעולים של מוסקבה. כאן אני מציעה לכם את הגרסה משלי של הדייסה המשביעה, הטעימה והבריאה. לדעתי הדייסה היא ארוחת בוקר מושלמת לכל משפחה.

חומרים:

כוס אחד של דוחן

2 כוסות מים רותחים

2 כוסות חלב

20 גרם של חמאה

300 גרם של דלעת מקולפת

5-6 יחידות של מישמשים מיובשים

רבע כפית מלח

2 כפות סוכר (או כפית אחת של תחליף סוכר נוזלי)

1-2 מקלות קינמון (או חצי כפית של קינמון טחון)

כפית אחת של תמצית רום

 

אופן הכנה:

1. שמים דוחן במסננת ושוטפים תחת מים זורמים עד שהמים יהיו נקיים לחלוטין. זה חשוב מאוד!

2. פרוסות דלעת מקלפים וחותכים לקוביות קטנות (אני עושה את זה במעבד מזון).

3. את המישמשים המיובשים שוטפים וחותכים לריבועים קטנים.

4. לסיר עם תחתית עבה שמים כ-10 גרם חמאה.

5. לתוך הסיר עם חמאה מומסת מכניסים דלעת, מלח, סוכר ותמצית רום ומבשלים במשך 2-3 דקות על אש גבוהה.

6. מוסיפים דוחן, מערבבים ומבשלים עוד שתי דקות.

7. יוצקים מים רותחים לתוך הסיר. המים צריכים לכסות לחלוטין את הדוחן ואת הדלעת.

8. מוסיפים מקל קינמון וקוביות משמיש מיובש. מבשלים תחת מכסה כ-5 דקות. זמן זה מספיק לספיגת מים על ידי גריסי הדוחן.

9. מוסיפים חלב חם, מכסים סיר במכסה ומרתיחים עוד 5 דקות על אש קטנה.

10. הכל מתרחש מהר מאוד. דייסה אמורה להיות קצת נוזלית.

11. מוסיפים לדייסה שאריות של חמאה וסוגרים אש.

12. עוטפים את הסיר עם דייסה במגבת גדולה ומשאירים לכ-10 דקות. במשך זמן זה גריסי הדוחן אמורים לתפוח ולספוג את כל הלחות. מוציאים מקל קינמון מהדייסה.

מערבבים את הדייסה.

ארוחת הבוקר הנפלאה שלנו מוכנה.

בוקר אור ובתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *