מצרפת מתכון לאחד מהמרקים האהובים עליי. זוהי הגרסה הצמחונית שלו. טעים גם חם וגם פושר (ניתן להמיר מים במרק בשר או עוף, ולהוסיף חצי כוס אורז לקבלה מרק חורפי משביע – נוותר על שמן צמחי בהכנה).

מצרכים:

100-150 גרם חמציץ ( שקית אחת)

1 בצל

2-3 תפוחי אדמה בינוניים

2 כפות שמן ( חמניות או זית)

עשבי תיבול טריים ( פטרוזיליה, שמיר)

1-2 עלי דפנה

1 כף סוכר ( לפי הטעם)

1/4 כפית מלח לימון

מלח פלפל לפי הטעם.

 

להגשה:

ביצים קשות (1 למנה)

שמנת חמוצה

ירק טרי

 

אופן הכנה:

1. נרתיח מים בסיר גדול (4-5 ליטר).

2. כאשר המים רותחים נוסיף את השמן.

3. נחתוך את התפוחי אדמה והבצל לקוביות קטנות

4. נוסיף את הירקות למים הרותחים.

5. נשטוף את החמציץ היטב, נבחר עלים שלמים ונחתוך לחתיכות לא גדולות.

נוסיף למרק 10 דקות אחרי הוספת תפוחי אדמה.

6. נוסיף עלי דפנה ונמשיך לבשל עוד כמה דקות.

7. נוסיף מלח, פלפל, מלח לימון וסוכר.

8. נוסיף עשבי תיבול קצוצים דק ( כמה שיותר, יותר טוב) ומיד נכבה את האש.

הבורשט הירוק שלנו מוכן!

הגשה:

לכל צלחת מלאת מרק מוסיפים ביצה קשה חתוכה.

מומלץ להוסיף כף שמנת חמוצה ועשבי תיבול טריים.

במרק זה חשוב לשמור על איזון בין חמוציות ( הרי חמציץ חמוץ), מלח ופלפל. מרק לא אמור להיות מתוק, תפקיד הסוכר, הוא לרכך את החמוציות של חמציץ.

בתאבון!!!

4 תגובות על “בורשט ירוק”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *