זה לא המרק שאפשר להכין "על הדרך". הכנתו כרוכה בעבודה רבה, אך התוצאה שווה את זה. פיצוי הולם עבור הטרחה, יהיו מבטים מלאי הערכה ושבח של כל גבר אשר נמצא בסביבתך. לא חייבים לאפות את לחמניות השום, בהחלט ניתן לקנות לחמניות לבנות קטנות, לחמם ולטבול ברוטב השום, הרשום במתכון.

 

מצרכים לבורשט:

1 ק"ג בקר (השתמשתי בנתח שריר מס' 8)

2-3 סלק

3 גזרים (1 להכנת מרק בקר זך)

2 בצלים (1 להכנת מרק בקר זך)

8 שיני שום

2 תפוחי אדמה

1/4 ראש כרוב

שמיר ופטרוזיליה

2-3 כפות שמן צמחי

200 גרם רסק עגבניות

 

תבלינים:

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה (צ'ילי)

חצי כפית מלח לימון

2 כפיות סוכר

חצי כפית פלפל שחור.

פלפל שחור ואנגלי שלמים להכנת מרק בקר זך.

 

הגשה:

שמנת חמוצה, שמיר

מלח לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים בשר : בסיר גדול ( 7 ליטר) שמים נתח שריר שלם. ממלאים מים בטמפרטורת החדר.

מוסיפים: בצל שלם, גזר, עלה דפנה, פלפל שחור ופלפל אנגלי. מבשלים עד שהבשר יתרכך על האש קטנה.

2. מגוררים את הסלק, מוסיפים קצת שמן צמחי, סוכר ומלח לימון ומבשלים במחבת נפרדת עד שיהיה מוכן למחצית.

3. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים עד להכנתו המלאה של הסלק.

4. בצל ו-3 שיני שום קוצצים דק.

5. מגוררים את הגזר ושורש פטרוזיליה.

6. בסיר בו יתבשל הבורשט מטגנים בצל וגזר עד השקיפות. מוסיפים שום ומבשלים עוד מספר דקות.

7. חותכים את הכרוב לרצועות, תפוחי אדמה לקוביות קטנות.

8 . מוציאים את הנתח המוכן וחותכים לקוביות, 2 ס"מ כל אחד.

9. לסיר עם בצל וגזר מוסיפים את המרק המסונן דרך מסננת דקה, מרתיחים, ומוסיפים מים רותחים לגובה 2/3 של הסיר.

10. מוסיפים כרוב, תפוח אדמה, בשר מבושל וממשיכים לבשל עד שתפוחי אדמה יתרככו.

11. רק בשלב הזה יש להמליח, להוסיף פלפל ואת שני סוגי הפפריקה.

12. מוסיפים את הסלק המבושל.

13. במכתש כותשים את השום הנותר עם כמות קטנה של מלח ים גס.

14. מוסיפים פטרוזיליה וממשיכים לכתוש.

להמתין לפחות שעה לפני ההגשה.

 

יש! עשינו את זה!!!

חובה להגיש עם שמנת חמוצה!

 

לחמניות שום אוקראיניות (פמפושקי)

מצרכים:

500 גרם קמח

25 גרם (חצי חבילה) שמרים טריים

120 מ"ל ( חצי כוס) חלב חמים

50 גרם ( 1/4 כוס) סוכר

2 ביצים

100 גרם חמאה ממוסת

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן צמחי

1 כפית מלח

ביצה טרופה מריחת הלחמניות.

רוטב שום:

-6 שיני שום

2 כפות מים

1 כפית מלח ים גס.

3-4 כפות שמן צמחי ( רצוי לא מזוכך עם ריח חמניות)

 

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים.

2. מוסיפים את השאר המצרכים ולשים את הבצק בעזרת וו לישה במשך 5 דקות. מקבלים בצק אלסטי נפלא.

3. מפזרים על הבצק שבקערה מעט קמח, מכסים את הקערה במגבת לחה וניילון נצמד.

4. מניחים במקום חמים ללא רוחות, וממתינים עד שהבצק יתפח פי שתיים.

5. לחמם תנור ל-° 190.

6. מפזרים קמח על משטח עץ, ומגלגלים את הבצק לכדור.

7. לוקחים חתיכה בגודל אגוז מהבצק ועושים כדורים קטנים בגודל זהה.

8. מעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפייה את הלחמניות במרווחים קטנים.

9. מורחים בביצה, מניחים לחמש דקות נוספות, ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות.

כן! ° 190 , 15-20 דקות.

10. עושים רוטב שום: קוצצים שום ומערבבים כל המצרכים המצוינים במתכון.

11. מכסים את הלחמניות ברוטב.

בהתאם לטעמכם האישי, ניתן להגדיל או להקטין את הכמות השום ברוטב.

על לחניות שלי יש מלא שום, מכיוון ששום המון לבורשט!

זה לא המרק שאפשר להכין "על הדרך". הכנתו כרוכה בעבודה רבה, אך התוצאה שווה את זה. פיצוי הולם עבור הטרחה, יהיו מבטים מלאי הערכה ושבח של כל גבר אשר נמצא בסביבתך. לא חייבים לאפות את לחמניות השום, בהחלט ניתן לקנות לחמניות לבנות קטנות, לחמם ולטבול ברוטב השום, הרשום במתכון.

20181030_140018

20181030_142132

מצרכים לבורשט:

2

1 ק"ג בקר (השתמשתי בנתח שריר מס' 8)

2-3 סלק

3 גזרים (1 להכנת מרק בקר זך)

2 בצלים (1 להכנת מרק בקר זך)

8 שיני שום

2 תפוחי אדמה

1/4 ראש כרוב

שמיר ופטרוזיליה

2-3 כפות שמן צמחי

200 גרם רסק עגבניות

תבלינים:

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה (צ'ילי)

חצי כפית מלח לימון

2 כפיות סוכר

חצי כפית פלפל שחור.

פלפל שחור ואנגלי שלמים להכנת מרק בקר זך.

הגשה:

שמנת חמוצה, שמיר

מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה:

1. מבשלים בשר : בסיר גדול ( 7 ליטר) שמים נתח שריר שלם. ממלאים מים בטמפרטורת החדר.

מוסיפים: בצל שלם, גזר, עלה דפנה, פלפל שחור ופלפל אנגלי. מבשלים עד שהבשר יתרכך על האש קטנה.

3

2. מגוררים את הסלק, מוסיפים קצת שמן צמחי, סוכר ומלח לימון ומבשלים במחבת נפרדת עד שיהיה מוכן למחצית.

4 5

3. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים עד להכנתו המלאה של הסלק.

6 7

4. בצל ו-3 שיני שום קוצצים דק.

8 9

5. מגוררים את הגזר.

10

6. בסיר בו יתבשל הבורשט מטגנים בצל וגזר עד השקיפות. מוסיפים שום ומבשלים עוד מספר דקות.

11 12

7. חותכים את הכרוב לרצועות, תפוחי אדמה לקוביות קטנות.

13 14

8 . מוציאים את הנתח המוכן וחותכים לקוביות, 2 ס"מ כל אחד.

15

9. לסיר עם בצל וגזר מוסיפים את המרק המסונן דרך מסננת דקה, מרתיחים, ומוסיפים מים רותחים לגובה 2/3 של הסיר.

16

10. מוסיפים כרוב, תפוח אדמה, בשר מבושל וממשיכים לבשל עד שתפוחי אדמה יתרככו.

17 18

11. רק בשלב הזה יש להמליח, להוסיף פלפל ואת שני סוגי הפפריקה.

12. מוסיפים את הסלק המבושל.

19 20

13. במכתש כותשים את השום הנותר עם כמות קטנה של מלח ים גס.

21

14. מוסיפים פטרוזיליה וממשיכים לכתוש.

22

15. מוסיפים את עיסת השום ושום עם פטרוזיליה. קוצצים דק לבורשט ומכבים את האש.

23

להמתין לפחות שעה לפני ההגשה.

24

יש! עשינו את זה!!!

חובה להגיש עם שמנת חמוצה!

20181030_142931

לחמניות שום אוקראיניות (פמפושקי)

20181030_144303

מצרכים:

27

500 גרם קמח

25 גרם (חצי חבילה) שמרים טריים

120 מ"ל ( חצי כוס) חלב חמים

50 גרם ( 1/4 כוס) סוכר

2 ביצים

100 גרם חמאה ממוסת

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן צמחי

1 כפית מלח

ביצה טרופה מריחת הלחמניות.

רוטב שום:

-6 שיני שום

2 כפות מים

1 כפית מלח ים גס.

3-4 כפות שמן צמחי ( רצוי לא מזוכך עם ריח חמניות)

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים.

28

2. מוסיפים את השאר המצרכים ולשים את הבצק בעזרת וו לישה במשך 5 דקות. מקבלים בצק אלסטי נפלא.

29

3. מפזרים על הבצק שבקערה מעט קמח, מכסים את הקערה במגבת לחה וניילון נצמד.

30

4. מניחים במקום חמים ללא רוחות, וממתינים עד שהבצק יתפח פי שתיים.

31 32

5. לחמם תנור ל-° 190.

6. מפזרים קמח על משטח עץ, ומגלגלים את הבצק לכדור.

33

7. לוקחים חתיכה בגודל אגוז מהבצק ועושים כדורים קטנים בגודל זהה.

34 35

8. מעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפייה את הלחמניות במרווחים קטנים.

36

9. מורחים בביצה, מניחים לחמש דקות נוספות, ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות.

20181027_142529

כן! ° 190 , 15-20 דקות.

10. עושים רוטב שום: קוצצים שום ומערבבים כל המצרכים המצוינים במתכון.

40

11. מכסים את הלחמניות ברוטב.

20181030_144152

בהתאם לטעמכם האישי, ניתן להגדיל או להקטין את הכמות השום ברוטב.

על לחניות שלי יש מלא שום, מכיוון ששום המון לבורשט!

20181030_141826

בתיאבון!!

20181030_142213

20181030_140205

 

 

2 תגובות על “בורשט אוקראיני בתוספת לחמניות שום אוקראיניות (פמפושקי)”

  1. מעולה! אני מכינה את אותו מרק גם בלי בשר לקייץ, יוצא מצויין!

    • תודה אווה. מתקון חדש באתר- בורשט צימחוני עם בלינציס שום:)))))))
      מוזמנת להריך עבודה:))))))))))

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *