הכדורים הנפלאים האלה במקור מסיציליה… גבינה מוצרלה רכה ונמסה, ריזוטו, וקראסט פריך… אושר עמיתי…

חומרים ל-24 כדורים:

להכנת ריזוטו:

500 גרם אורז לריזוטו (אני מעדיפה אורז ארבוריו)

בצל 1

3 כפות שמן זית

50 גרם פתיתי פרמזן

בערך 500 מ.ל. ציר ירקות חם או מים חמים

מלח לפי טעם

 

למילוי:

300- 400 גרם גבינה חצי קשה.

גרסה קלאסית – מוצרלה.

אם אתם אוהבים טעמים חזקים יותר ניתן להשתמש בכל סוג של גבינה חצי קשה שנמסה היטב (גאודה, קשקבל).

 

לטיגון עמוק:

2 ביצים

קורט מלך

פרורי לחם

בקבוק שמן צמחי

 

אופן הכנה:

מכינים ריזוטו:

1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות

2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות על אש איטית

3. מוסיפים אורז, מערבבים עם הבצל ומטגנים מעט.

4. בהדרגה מוסיפים את הציר או מים חמים.

מבשלים ריזוטו תוך כדי ערבוב.

כאשר האורז סופג נוזלים, מוסיפים עוד מנה של הציר או מים.

*ממשיכים לבשל ריזוטו בדרך זו.

כאשר האורז נעשה רך בחוץ, אך עדיין קשיח בפנים, מוסיפים פתיתי פרמזן ומלח.

*מערבבים היטב ומכבים את האש.

*מכניסים את הריזוטו למגש ומכסים בניילון נצמד. מניחים בצד עד התקררות.

 

מכינים ארנצ'יני:

1. גודל של כדורים- הבחירה שלכם ,לכן קחו כף מתאימה.

מכניסים את הכף לתוך ריזוטו ובידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל אחיד

 

2. חותכים את הגבינה לקוביות גדולות.

3. משטיחים את כדורי האורז בידיים רטובות ומכניסים פנימה קוביית מוצרלה.

מכסים את המלית מכל הצדדים באורז ויוצרים את הכדורים .

4. מחממים שמן צמחי במחבת לטיגון עמוק.

5. טורפים את הביצים במזלג

*קערות עם ביצים טרופות ופרורי לחם מניחים ליד הכיריים.

6. מכניסים את כדור האורז לביצה ואחרי זה מגלגלים בפירורי לחם.

*בדרך זו אנו מעבדים כל הכדורים.

7. טובלים בעדינות בשמן רותח 3-4 כדורים ארנצ'יני ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.

*מיד לשים על מגבת נייר.

זה הכל! הכדורים המופלאים שלנו עם גבינה נמתחת רכה מוכנים!

לטגן ארנצ'יני ניתן לפני הארוחה ולאכול אותם כשהם חמים כך שתוכלו ליהנות מקראסט פריך וגבינה מותחת.

אני ממליצה לטגן כמות כדורים שאתם רוצים להגיש לארוחה.

ניתן להקפיא את הכדורים שנותרו ולטגן לארוחות הבאות.

תהנו חברים!

בתאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *