מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

אם אתם יודעים להכין תבשיל בקר בולונז אמיתי ,אתם יכולים לקרוא לעצמכם טבחים מעולים! התבשיל הזה הוא הבסיס למספר רב של מנות אירופאיות קלאסיות. לדוגמא: ספגטי “בולונז”,לזניה בשרית, “מוסקה”, “פאי רועים”,” כדורי ארנצ’יני” ועוד ועוד … התנאי העיקרי להצלחה של תבשיל -זה הזמן בישל! התבשיל מצריך שעתיים לפחות של בישול.

בקר בולונז! מתכון

1

מרכיבים:

2

500 גרם בקר טחון.

2- 3 כפות שמן זית.

1 בצל.

2-3 גזרים.

2 גבעולי סלרי.

1 שורש פטרוזיליה.

2 שיני שום

400 גרם עגבניות מרוסקות.

100 גרם רסק עגבניות.

2 כוסות ציר עוף או ירקות (ניתן להחליף במים חמים).

2 כפיות חומץ יין לבן

1 כף סוכר

כפית בזיליקום יבש וכפית אורגנו.

רבע כפית צ’ילי יבש.

מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן הכנה:

1. כל הירקות לשטוף ולקלף היטב.

3

2. חותכים לקוביות קטנות בצל, סלרי, גזר ושורש פטרוזיליה.

4

3. מניחים את הירקות במחבת או בסיר גדול ועמוק עם תחתית עבה ודפנות נמוכות.

5

4. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, בשמן זית עד שהוא רך.

6 7

5. מוסיפים את היין ומבשלים עוד כמה דקות עד שהנוזל התאדה לחלוטין.

8 9

6. מוסיפים את הבשר הטחון ושאר התבלינים שבמתכון, כולל שום קצוץ דק.

10 11

7. מערבבים היטב, מבשלים חמש דקות.

12

8. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים במהירות את התבשיל על אש גבוהה.

13 14

9. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, לערבב, ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.

15 16

10. להוסיף ציר עוף או מים חמים, להביא לרתיחה.

17

11. מכסים במכסה ומבשלים את התבשיל על אש נמוכה מאוד במשך שעתיים-שעתיים וחצי.

12. הנה תבשיל הנפלא שלנו אחרי שעתיים של בישול!

18

כמה שזה טעים! עכשיו אתם יכולים להשתמש בזה להכנת בולונז, לזניה או כל מה שעולה בדמיונכם,אצלי בבית פשוט מתנפלים על הסיר עם כף גדולה ולחם טוב!

19

ספגטי “בולונז”

20

לזניה בשרית

21

ארנצ’יני

22

מוסקה

23

פאי רועים

24

תהנו! בתאבון!