מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

  •  מחבת עבור טיגון חייבת להיות יבשה לפני מזיגת שמן. ולאחר שהמחבת עם שמן אסור שיגיע אליה אפילו טיפה של מים. בגלל שמים ושמן נוגדים אחד את השני. במילים אחרות לפני שמתקרבים למחבת עם שמן חם יש ליבש היטב את הידיים. מים שמטפטפים למחבת עם שמן חם גורמים להורדה של הטמפרטורה ולהתזה של השמן.
  •  בבישול מרקים יש לקחת בחשבון שהנוזל מתאדה והוספת מים בתהליך של הבישול פוגמת בטעם של המאכל. לכן במידה וחייבים להוסיף נוזלים ניתן להשתמש רק במים רותחים.
  •  בבישול עם נוזלים יש לעשות זאת בהדרגה ולהוסיף מים במנות קטנות רק לפי הצורך, כדי לשמור על מרקם של הרוטב ולהמנע מבישול יתר או לשרפה של המזון. כן….. זה בכלל לא פשוט…..
  • עכשיו אתם יכולים להבין למה אני מאוהבת בסיר שלי עם המכסה הכבד? מכיוון שממנו לא מתנדפים נוזלים!
  • כדי לקבל חמאה רכה תשתמשו במיקרוגל: מכניסים גוש של חמאה קרה למיקרוגל ומפעילים ל 3-5 שניות בהפסקות מספר פעמים עד לקבלת מרקם רך.
  • לבלילה עבור בלינצ’ס מומלץ לשלב חלב ומים וכך הבלינצ’ס יהיו יותר דקים, אלסטיים ולא יתפרקו.
  • ביצים. אם אתם חוששים לגבי טריות של הביצים. תשתמשו בפטנט פשוט: הכניסו את הביצים למים עם מלח ביצה טרייה תשקע וביצה שאינה טרייה תצוף.
  • כמה שיותר זמן מבשלים את הביצים הספיגה של הערכים התזונתיים החיוביים נמוכה. לא לבשל ביצים יותר מ 5-6 דקות.
  •  ההמלצות שלי מתבססות על ניסיון אישי עשיר והמלצות של מומחה בתחום הקולינרי- וילאם פוחלופקין.