מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

הגרסה שלי לקציצות דג, קלות להכנה, יפות ומתאימות לשולחן החג החגיגי. השילוב של דגים וסלק הינו בהשראת המתכון של אמא שלי ל”גפילטע פיש”. כתוצאה מכך, קיבלנו מנה פשוטה להכנה וטעימה, שמתאימה לארוחת ערב משפחתית וגם תיראה מעולה על שולחן חגיגי! את המנה ניתן להגיש גם חם וגם קר!

2

רכיבים:

3

לקציצות:

1,200 – 1,300 ק”ג פילה של דג לבן (ההעדפה שלי היא נסיכת הנילוס)

2 ביצים.

בצל יבש אחד.

צרור פטרוזיליה קטן.

1/3 כוס קמח תירס(פולנטה).

גרידה של לימון אחד, מיץ מחצי לימון.

1 כפית של מלח ים דק.

1/2 כפית של פלפל טחון (רק פלפל שחור).

לרוטב:

בצל יבש אחד.

2 גזרים.

2 גבעולי סלרי.

8-9 סלקים קטנים (הסלקים הקטנים הם צעירים וטעימים יותר).

2-3 כפות שמן זית.

2 עלי דפנה .

מלח ים גס ופלפל שחור טחון לפי הטעם.

מיץ מחצי לימון.

1 כפית סוכר.

אופן הכנה:

1. הכנה של התבשיל סלק:

* יש לחתוך את הבצל, הסלרי והגזר לקוביות קטנות.

4

*העבירו את הירקות לסיר רחב וגבוה עם תחתית עבה ובשלו בשמן זית כמה דקות על אש קטנה, עד לריכוך הירקות.

5

* שטפו ביסודיות את הסלק, ולאחר מכן קלפו וגרדו אותו בפומפייה עם חורים קטנים.

6 7

* כסו את כל הירקות בסיר עם שכבה אחידה של סלק מגורד.

8

* הוסיפו מיץ מחצי לימון, עלי דפנה, מלח, סוכר, פלפל ובשלו על אש נמוכה במשך כמה דקות.

9

2. הכנת קציצות:

* נקו את הפילה מכל חלקים ה”בעייתיים” וחתכו לחתיכות די גדולות.

10

* גרדו קליפת לימון וסחטו את המיץ הישר לקערה עם הדגים.

11

* קצצו את הפטרוזיליה והבצל באופן גס והוסיפו לדגים החתוכים.

12

* ערבבו הכל, והשאירו כ-15 דקות במרינדה.

13

* את הדגים, יחד עם הבצל והפטרוזיליה, יש להעביר דרך מטחנת בשר עם חורים גדולים (אם אין בבית מטחנת בשר, ניתן להשתמש במעבד מזון או לקצוץ את הדגים עם סכין)

14

* לתערובת הטחונה נוסיף כעת את הביצים, קמח התירס, מלח ופלפל.

15

* נערבב הכל היטב.

16

* ונגלגל לצורת קציצות.

17

3. נניח את קציצות בשכבה אחת על תבשיל ירקות. נוסיף מעט מים חמים (כך שהנוזל מגיע ל-3/4 גובה הקציצות).

18

4. נבשל על אש קטנה במכסה סגור, מעת לעת ניצוק על הקציצות את רוטב הסלק.

19

5. נבשל על אש נמוכה את הקציצות – לא יותר מחצי שעה.

20

תבשיל הסלק שמבושל יחד עם קציצות דגים ישמש כתוספת מעולה למנה.

21

הקציצות היפות, העסיסיות והטעימות שלנו מוכנות!

22

בתיאבון!

23

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon