מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

יש הרבה מתכונים לתבשיל הירקות הסיציליאני הטעים הזה. אחד מהם- קל יותר, אבל טעים מאוד הבאתי לכם ממש כאן:

1

מרכיבים:

2

2 חצילים בינוניים.

2 פלפלים מתוקים, אני משתמשת אדום וצהוב.

1 בצל גדול.

2-3 גבעולי סלרי.

1 כף צלפים

1 כף צימוקים משובחים.

1 כף צנוברים.

2 עגבניות.

2 כפות רסק עגבניות.

1/4 כוס חומץ יין לבן

2 כפיות סוכר.

100 מיליליטר (חצי כוס) שמן זית.

כמה ענפי בזיליקום טרי.

מלח לטעימה.

קורט צ’ילי יבש.

אופן הכנה:

1. חותכים את החצילים לקוביות, מפזרים את החצילים במלח ומשאירים בצד לחצי שעה.

3 4

2. להשרות את הצלפים במים פושרים ולשטוף היטב כדי להיפטר מעודף מלח.

5 6

3. להשרות את הצימוקים במים חמים.

7

4. מרתיחים את הסלרי במים מלוחים במשך 3-4 דקות, מוסיפים את העגבניות, ואחרי דקה מוציאים את הירקות מהתבנית.

8 9

5. מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות.

10 11

6. חותכים חצי בצל לקוביות.

12

*חותכים את המחצית השנייה של הבצל לחצאי טבעות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.

13

7. קוצצים את הסלרי דק דק ומטגנים במהירות יחד עם הבצל.

14 15

8. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, המלח, פלפל הצ’ילי, ומבשלים מתחת למכסה מכוסה למשך 10 דקות.

16 17

9. חותכים את שני הפלפלים לקוביות.

18 19

10. בקערה גדולה אנו מוסיפים: המחצית השנייה של הבצל, פלפלים, צימוקים, צלפים, צנוברים ובזיליקום.

20 21

11. מוסיפים את החצילים שטופים, רוטב עגבניות, מעט מלח, ומערבבים הכל היטב.

22 23

12. משמנים את תבנית הקרמיקה בשמן זית, מוסיפים את מסת הירקות ושולחים לתנור למשך 50 דקות.

24

13. מערבבים את החומץ עם סוכר עד להמסה מלאה, ויוצקים אותו על ה”קפונטה “לאחר הוצאתו מהתנור.

25 26

מחזירים את תבשיל הירקות לתנור לעוד 5 דקות.

זהו! תבשיל הירקות הסיציליאני היפה שלנו מוכן!

27

ניתן להגיש את המנה חמה, מעט חמה, או קרה.

28

29

בתאבון!