מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

הגרסה שלי לפסטו קצת שונה מהמתכון הקלאסי, אני משתמשת באגוזי קשיו במקום צנוברים. לאגוזי הקשיו יש טעם עדין וקרמי ולדעתי הם מרככים את טעם הבולט של הבזיליקום בצורה מוצלחת. להכין פסטו זה דבר פשוט מאוד! תאמינו לי, אחרי שאתם תטעמו פעם אחת פסטו ביתי אמיתי וטרי, אתם לעולם לא תרצו עוד לאכול פסטו קנוי!

2

מוצרים:

 

3

2 צרורות בזיליקום

100 גרם אגוזי קשיו טריים

50 גרם פרמזן מגורר

בערך 4\1 כפית מלח

חצי כוס שמן זית

2 – 3 שיני שום

אופן הכנה: 

1.יש להפריד בין העלים הטריים והלא פגומים (שלמים) של הבזיליקום ושלטוף אותם היטב.

5 4

2. יש לייבש היטב את עלי הבזיליקום הנקיים.

6 7

3. נגרד שום בפומפיה.

8

4. נניח את עלי הבזיליקום היבשים בתוך קערת מעבד המזון.

9

5. נוסיף אל תוך הקערה את אגוזי הקשיו, הפרמזן מגורד השום והמלח.

10

6. נתחיל לטחון את תוכן הקערה ובמקביל יש להוסיף בהדרגה שמן זית.

11

(שימו לב – יתכן ותזדקקו לכמות שמן זית קצת יותר קטנה או גדולה ממה שאני ציינתי אך הכמות תלויה במרקם הרצוי עבורכם)

12

זהו זה!

יש לשים את הרוטב פסטו המדהים שלנו בצנצנת עם מכסה אטום

13

14

15

בתיאבון!

* לשמור במקרר בצנצנת זכוכית עם מכסה אטום במשך לא יותר מ-10 ימים.