אם אתם תסתכלו על המרכיבים של הפנקיייקים הטעימים הללו אתם תבינו שלהכין אותם זה ללכת על בטוח ללא כל חשש לגזרה. זהו מקרה קלאסי של מחסור שומנים וקמח במתכון אשר אינם משפיעים על הטעם הנפלא של הפנקייק!

מרכיבים להכנת 9 פנקייקים גדולים:

2 ביצים

2 כוסות של קוואקר דק

חצי כוס קמח תירס גס (פולנטה)

קופסא אחת של גבינה לבנה רכה 3% או 5% (250 גרם)

כוס חלב

גביע יוגורט טבעי 1,5% שומן

3 כפות סוכר חום

גרידת לימון

כפית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

מעט מלח

1 כוס אוכמניות מיובשות או פירות יער יבשים אחרים על פי בחירתך .

מעט שמן זית לטיגון

 

לרוטב פירות יער:

כוס של תותים או כל פרי יער אחר לבחירתך

כף דבש

 

כמו כן,יש לנו צורך בכלי סיליקון לטיגון הפנקייק:

אתם בהחלט יכולים להסתדר בלעדיהם, ופשוט לטגן פנקייקים עגולים, אבל הגאדג'טים נוחים ופרקטיים אלה עוזרים לנו בסופו של הדבר לקבל את הפנקייק המושלם.

 

אופן ההכנה:

1.אוכמניות מיובשות או פירות יבשים אחרים להשרות במים פושרים, ולאחר מכן לשטוף.

2.מקציפים את הביצים עם החלב בעזרת מזלג.

3 . מוסיפים סוכר, מלח, אבקת אפייה וסוכר וניל. מערבבים.

4.מוסיפים גבינה לבנה , יוגורט וגרידת לימון ומערבבים

 

5. לתוך הבלילה של הביצים והגבינה מוסיפים את הפולנטה ושיבולת שועל

6.מוסיפים את האוכמניות המיובשות ומערבבים

7 .מכסים את הקערה ומניחים ל 30-40 דקות,פתיתי שיבולת שועל ופולנטה צריכים לספוג נוזלים ולהתנפח,הבלילה צריכה להיספג.

ככה זה נראה לאחר חצי שעה:

8.מחבת גדולה עם תחתית עמוקה משמנים במעט שמן זית,מחממים ומניחים בה את כלי העגולים

9. ממלאים כל אחד ב ¾ מהבלילה

10. מכסים את המחבת עם מכסה ומטגנים את פנקייק על אש מאוד נמוכה 2 – 3 דקות עד שהבסיס יטגן ויקבל גוון זהוב. בצק גבינה נשרף מאוד מהר, לכן אני ממליצה לטגן את הפנקייק על אש מאוד נמוכה .

11. מוציאים את הכלי העגולים והופכים את הפנקייקים

הפנקייקים הטעימים שלנו מוכנים!

מגישים עם רוטב פירות יער, אני מכינה רוטב מתותים!

 

הכנת הרוטב:

שוטפים היטב את התותים, מנקים , מכניסים לבלנדר עם כפית דבש ומקציפים.

עכשיו מנה הפנקייקים הטעימים שלנו מוכנים!!!

אפשר לפנק בארוחת בוקר בריאה וטעימה את האנשים היקרים לנו!

בתאבון!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *