מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

“ג’ינג’י”… עוגת דבש טעימה עשויה שכבות שאותה אני אופה שנים רבות בהצלחה מתמדת. באופן טבעי, בא לי עם הזמן לגוון מעט את המתכון הקלאסי, והחלטתי להוסיף שוקולד לקרם שמנת … לפחות קצת!

עוגת ריז'יק במתכון מיוחד

בצק לשכבות:

1

3 ביצים.

3 כפות דבש.

כוס (200 גרם) של סוכר.

60 גרם של חמאה.

3.5 כוסות קמח.

כפית וחצי של סודה לשתייה + כף אחת של חומץ.

קרם:

2

6 גביעים של שמנת חמוצה (קרם פרש, לפחות 28% שומן).

כוס וחצי (300 גרם) של סוכר.

כפית של תמצית וניל.

גרד של קליפת לימון.

100 גר’ של שוקולד מריר.

ציפוי לעוגה:

3

100 גרם של שוקולד לבן.

50 גרם של חמאה.

טיפה של צבע מאכל צהוב.

לקישוט העוגה – פירות העונה, שוקולד, עוגיות או כל מה שתרצו.

אופן הכנה:

1. שכבות לעוגה:

* שופכים חומץ על סודה.

4

* מכניסים את כל מרכיבי הבצק, למעט קמח, לכלי מתכת.

5

* מכינים את “בן מארי”:

ממלאים סיר צר וגבוה (לבישול מרק) במים עד חצי גובה, מחממים את המים, מניחים מעל הסיר את הכלי עם תערובת ביצים. חשוב שהמים ירתחו על אש קטנה ולא יגעו במגע עם קרקעית הכלי עם בצק.

* מבלי להפסיק לערבב, מחממים את התערובת עד שהחמאה והסוכר מומסים לחלוטין.

6 7

* התערובת צריכה לגדול מעט בנפח ולהתקצף קלות.

8

* מבלי להפסיק לערבב, מורידים את הכלי מאמבט המים, מצננים מעט ומכניסים את הקמח המנופה לתערובת הביצים.

9 10

* לשים בצק דביק ולא סמיך במיוחד, מכסים את הכלי בניילון ומשאירים “לנוח” כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

11 12

2. רידוד שכבות ואפייתן:

* מפזרים קמח בנדיבות על פני השטח של קרש עץ לחיתוך ושמים את הבצק על הקרש.

13

* מפזרים קמח על הבצק ולשים בצק סמיך יותר ודביק פחות .

14 15

עכשיו עליכם להחליט מה הגודל של העוגה שאתם רוצים לקבל בסוף.

אם אנו רוצים עוגה גדולה מרובעת או מלבנית, יש לחלק את הבצק ל-5 חלקים ולרדד את השכבות על נייר אפיה בהתאם לגודל תבנית האפייה.

* אני אוהבת עוגה גבוהה ועגולה, ולצורך זה אני מחלקת את הבצק ל-8 חלקים שווים.

16

* מגלגלים כדור מכל חתיכת בצק.

17

* על נייר אפיה מכוסה בקמח יוצרים שכבה שטוחה מכדור בצק אחד.

18

* לאחר מכן מרדדים דק את הבצק ומשתדלים לתת לשכבה את הצורה הרצויה.

19

* בעזרת צלחת בגודל רצוי (אני משתמשת בצלחת בקוטר 22 ס”מ) וסכין דקה, מיישרים את קצוות הבצק.

20

* מחממים תנור עד טמפרטורה של 180 מעלות.

מחוררים את הבצק במזלג.

22

* אופים את השכבה עד להזהבה. זמן האפייה די קצר, 5-7 דקות לכל שכבה.

23

* באותה דרך מרדדים ואופים את כל השכבות. בסופו של תהליך אני קיבלתי 11 יחידות.

24

3. הכנת קרם – זה פשוט מאוד!

מערבבים שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל וגרידת לימון ומשאירים למשך כ-10 דקות.

25 26

* זמן זה מספיק שהסוכר יתמוסס. מערבבים את השמנת החמוצה בעזרת מקצף ומקבלים קרם שמנת קל וחלק.

27

* ממיסים שוקולד במיקרוגל.

28

* לשוקולד המומס מכניסים 6 כפות של קרם שמנת חמוצה ומערבבים במהירות.

29 30

* כתוצאה מכך מקבלים שני סוגים של קרם. אני מוסיפה מעט צבע מאכל צהוב לקרם הלבן (זה לא הכרחי).

31

4. הרכבת העוגה

* מניחים את השכבה הראשונה על צלחת גדולה ועגולה ומניחים מעליה מסגרת להרכבת העוגה.

32

* מכסים בנדיבות את השכבה הראשונה והשנייה בקרם וניל.

33 34

* יש ללחוץ קלות עם כפות הידיים על כל שכבה ששמים על הקרם.

* את השכבה השלישית מכסים בקרם שוקולד.

35 36

* ממשיכים להרכיב את העוגה באותו הסדר: מכסים שתי שכבות בקרם וניל וכל שכבה שלישית – בקרם שוקולד. יש ללחוץ בעדינות עם כפות הידיים על כל פני השטח של השכבה העליונה.

39

* אם תרצו, ניתן לפורר את היחידה האחרונה ולכסות צדדים של העוגה עם הפירורים.

* מכניסים את העוגה למקרר ללילה כדי שתספיק להיספג היטב.

* למחרת מסירים מהעוגה את המסגרת ולוחצים שוב על השכבה העליונה בכפות ידיים.

38 39

5. הכנת פאדג’ שוקולד:

* ממיסים את השוקולד לבן ואת החמאה למצב במיקרוגל ומערבבים במהירות.

40

* אם תרצו, אפשר להוסיף צבע מאכל צהוב.

41

* מצפים את העוגה בפאדג’ שוקולד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.

42

לקישוט העוגה ניתן להשתמש בפירות העונה, שוקולד, עוגיות או כל דבר אחר שתרצו!

עוגת ריז'יק במתכון מיוחד

עוגת ריז'יק במתכון מיוחד

זהו זה. עוגת “ריז’יק” שלנו במתכון מיוחד מוכנה!

עוגת ריז'יק במתכון מיוחד

תהנו!

עוגת ריז'יק במתכון מיוחד

בתיאבון!