מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

עוגת דבש חגיגית, עסיסית וטעימה מאוד. בנוסף, עוגה פשוטה מאוד בהכנה! אפילו אין צורך במערבל! לצורך אפייה אנחנו צריכים להצטייד בתבנית מתפרקת איכותית בקוטר 24 ס”מ.

עוגת דבש חגיגית עם אגוזי לוז, שוקולד לבן וציפוי תפוחים מתכון

מרכיבים לעוגה:

1

150 גרם של חמאה.

100 גרם של סוכר חום (0.5 כוס).

5 כפות דבש.

3 ביצים.

2.5 כוסות קמח.

שקית אחת של אבקת אפייה.

רבע כפית מלח.

כוס אחת של מחית תפוחים משומרת ללא סוכר.

גרידה של קליפת לימון אחד.

200 גרם של שוקולד לבן.

כוס אחת של אגוזי לוז או אגוזי מלך.

לציפוי תפוחים:

2

שני תפוחי עץ גדולים.

מיץ לימון (כחצי לימון).

חצי כוס של אגוזי לוז או אגוזי מלך.

25 – 30 גרם של חמאה.

רבע כוס (50 גרם) של סוכר חום.

כף אחד של ברנדי או סיידר תפוחים.

2 כפות קמח.

אופן הכנה:

1. הכנת עוגה

* קולים את האגוזים במחבת יבשה.

3

* קוצצים שוקולד באופן חופשי.

4

* מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה.

5

* מקציפים קלות את הביצים בעזרת מזלג.

6

* ממיסים את החמאה על אש נמוכה בסיר קטן וחסין אש.

7 8

* מכניסים דבש לחמאה המומסת.

9

* לאחר מכן מכניסים סוכר.

10

* מחממים במשך 2-3 דקות ומכניסים ביצים תוך כדי ערבוב.

11

* מערבבים הכול היטב ומכבים את הכיריים.

12

* שופכים את התערובת החמה של דבש וחמאה לקערה עמוקה ומוסיפים את הרכיבים היבשים.

13

* שוב מערבבים הכול היטב ומוסיפים מחית תפוחים.

14

* מערבבים שוב ומוסיפים את גרידת הלימון.

15

* מוסיפים את האגוזים והשוקולד.

16

* מערבבים ביסודיות.

17

2. ציפוי תפוחים:

* חותכים את התפוחים השטופים לרבעים ומורידים את הליבה.

18

* חותכים כל פלח של תפוחים לחתיכות גדולות.

19

* מערבבים תפוחים חתוכים עם מיץ לימון.

20

* קוצצים גס את האגוזים.

21

* ממיסים את החמאה על אש נמוכה בסיר קטן.

22

* מכניסים לסיר את הסוכר ואת האלכוהול.

23

* מרתיחים עד להמסת הסוכר, מכניסים תפוחים ומערבבים היטב.

24 25

* מוסיפים קמח ואגוזים לסיר עם התפוחים, מערבבים הכול היטב ומרתיחים במשך 2-3 דקות.

26 27 28

3. הרכבה ואפייה:

* מחממים תנור עד טמפרטורה של 180 מעלות.

* משמנים היטב את תבנית האפייה .

29

* מעבירים את הבצק לתבנית.

30

* מפזרים חתיכות של תפוחים ואגוזים באופן שווה על פני השטח של בצק.

31

* אופים במשך כשעה. בודקים נכונות העוגות עם קיסם. קיסם חייב להישאר נקי לחלוטין.

32

* מחכים עד שהעוגה תתקרר ומוציאים אותה מהתבנית.

33

הגיע זמן ליהנות מהטעם הנפלא!

35

בתיאבון!