מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

עוגת גבינה פירורים קלאסית ללא אפייה! מתכון פשוט, טעים ומנצח! תמיד טוב כשיש אחד כזה במטבח שלך ☺

כבר שנים שאני מכינה את העוגה הזו ולא מרגישה צורך לנסות מתכונים אחרים..הכל נעשה מאוד בקלות ובמהירות, והכי חשוב – התוצאה מאוד, מאוד, מאוד טעימה!

DSC_5285_preview[1]

מצרכים:

IMG_0003

תבנית של 24 או 26 ס’מ קוטר.

לפירורים:

200 גרם חמאה קרה.

2 כוסות קמח

שקית אחת של אבקת אפייה

שליש כוס סוכר

כפית אחת של תמצית וניל

2 ביצים

גרידת לימון

לקרם הגבינה:

שמנת להקצפה 500 מ”ל

פודינג וניל – חבילה אחד

צנצנת 1 של שמנת חמוצה

כוס סוכר

גבינה לבנה 5% -250 מ”ל(קופסא אחת)

גבינת שמנת לא פחות מ 28% שומן , 250 מ”ל( קופסא אחת)

אופן הכנת הפירורים:

יש לחמם את התנור ל 180 מעלות

1. במעבד מזון נשים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, קוביות חמאה קרה וגרידת לימון.

IMG_0005

2. במהירות גורסים הכל לפירורים.

IMG_0008

3. מוסיפים תמצית וניל וביצים.

IMG_0010

4. כעת, הבצק האחיד מוכן

IMG_0017 - Copy

5. את מחצית הבצק מניחים לתוך תבנית עם נייר אפייה. באופן אחיד מפזרים אותו מכל צדדי התבנית.

IMG_0018 IMG_0019

6. את החצי השני של הבצק מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה ומסדרים בצק בצורה אחידה בעובי סנטימטר אחד.

IMG_0023

7.אופים את שניהם 20-25 דקות עד לקבת גוון זהוב.

8. את הבסיס לעוגה מקררים ולא מוציאים מהתבנית.

IMG_0027

9. את החצי השני מקררים ומפוררים.

IMG_0028 IMG_0032

אופן הכנת גבינת השמנת:

1. יש להקציף את השמנת מתוקה עם סוכר ופודינג וניל עד לקבלת מרקם קרם עשיר.

IMG_0034 IMG_0042

2. מוסיפים את השמנת חמוצה ואת הגבינות, ובעוצמת מהירות איטית מערבבים עד שמגיעים למסה אחידה.

IMG_0051 IMG_0053

הרכבת העוגה:

1. לתוך התבנית עם בסיס העוגה מעבירים את קרם גבינת השמנת.

IMG_0056

2. מסדרים בצורה אחידה בכל צדדי התבנית

IMG_0058

3. מעל הגבינה מעבירים את פירורי הבצק הפריך. ובאופן אחיד מסדרים על שטח של העוגה.

IMG_0062 IMG_0064

4. מכניסים את העוגה למקרר ללילה. לפני הגשה מוציאים מהתבנית ומעבירים לפלטה או צלחת שטוחה.

DSC_5275_preview[2]

עוגת גבינה פירורים שלנו מוכנה!

DSC_5295_preview[1]

DSC_5315_preview[1]

תהנו ובתאבון!

IMG_0022

© תודה לצלמת: Mirit Azar Karmon