מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

אני רוצה להציע לכם מתכון נפלא של סלט חם, שהוא מושלם גם בתור ארוחה משביעה ובריאה וגם כמנה על שולחן חגיגי!

1

חומרים:

3

200 גרם קינואה (כוס אחת).

1-2 בצלים.

5-6 גבעולי בצל ירוק.

חצי צרור פטרוזיליה.

חצי כוס של חמוציות מיובשות.

כוס גרעיני רימון.

1-2 חצילים (אופציונלי).

2-3 כפות שמן זית.

מיץ של לימון אחד.

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם.

אופן הכנה:

1. הכנת הקינואה:

* נחתוך בצל לקוביות קטנות.

4

* במחבת קטנה ועמוקה נשפוך קצת שמן זית, נוסיף חלק מהבצל הקצוץ ונטגן אותו עד מצב שקוף.

5 6

* נוסיף קינואה ומעט מלח, ונטגן במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.

7 8

* נוסיף לקינואה שתי כוסות מים רותחים ונבשל כ-10 דקות.

11 12

2. כעת נכין חצילים קלויים:

* נקלף את החצילים ונחתוך לקוביות קטנות.

13

* נחמם את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

* לקערה עם קוביות החצילים נוסיף מלח, כף שמן זית וכף מיץ לימון ומערבבים.

* נאפה את קוביות החציל על מגש אפייה מכוסה בנייר לאפייה במשך כ-25-30 דקות עד התרככותם.

14 15

3. נקצוץ דק ככל האפשר את הפטרוזיליה ובצל ירוק:

16 17

4. כעת נרכיב את הסלט:

* לקינואה החמה נוסיף בצל מטוגן, חמוציות, פלפל שחור ומלח, ונערבב יחד.

18 19

* נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב הכל היטב.

20 21

זהו זה!

22

תהנו!

23

2

בתיאבון!