מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

אני לא מומחית גדולה במטבח הגרוזיני, אבל הייתי חייבת ללמוד לבשל את המרק הזה. אני בטוחה שכל אדם שגדל בברית המועצות שמע על הנכס הזה של המטבח הגרוזיני. טעמו העשיר של המרק ופשטות הכנתו הופכים את המתכון הזה לשווה במיוחד. פנקו את יקיריכם במנה זאת יוצאת מן הכלל!

20191026_132909

חומרים:

2

500 – 600 גר’ בשר בקר (פילה)

1-2 בצלים

4-5 שיני שום

2 כפות שמן

2-3 עגבניות

3/4 כוס (150 גר’) אורז עגול לריזוטו

1/2 כפית של רסק תמרהינדי  (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)

1 כף סילאן

1/4 כפית של צ’ילי יבש (ניתן להקטין את הכמות לפי הטעם האישי שלכם)

1 כפית חמלי סונלי (תערובת עשבי תיבול יבשים של המטבח הגרוזיני)

100 גר’ רסק עגבניות

צרור ירק טרי: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע

1 כף של מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אנחנו גם צריכים סיר גדול ל-6.5 ליטר העמיד בטמפרטורות גבוהות.

אופן הכנה:

  1. חותכים בצל ועגבניות לקוביות. קוצצים את השום והירק.

4  3

6  5

  1. מכניסים את הבצל לסיר ומבשלים עד שיעשה שקוף, ואז מוסיפים את השום. כעבור דקה מוסיפים עגבניות, מבשלים כ-5-7 דקות עד לאידוי מוחלט של הנוזלים.

8  7

9  10

  1. את הבשר הנקי חותכים לקוביות קטנות בגודל 2.5 – 3 ס”מ.

11

  1. מוסיפים את הבשר לירקות, מערבבים יחד ומבשלים מספר דקות.

12  13

5. מוסיפים 2 ליטר של מים רותחים לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר מתרכך.

6. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים פלפל צ’ילי, רסק תמרהינדי, סילאן ואורז.

7. מבשלים כ-15 דקות. מוסיפים ירק ומכבים את הגז. משאירים את התבשיל להתייצב ל-15-20 דקות.

14

עכשיו אפשר כבר לקרוא לאורחים לשולחן.

20191026_133949

בתיאבון!

20191026_133804

20191026_133822