מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

כשתבינו כמה זה קל להכנה… אתם תבינו כמה זה טעים … 10 דקות של עבודה יומיים- שלושה של המתנה ואתם יכולים ליהנות מטעם נהדר של חמוצים תוצרת בית!!

1

חומרים:

2

קילו – קילו וחצי מלפפונים טריים.

צרור שמיר

8-10 שיני שום

2 כפות מלח ים גס

ליטר מים

חצי פלפל חריף ירוק אדום.

כמה גרגירים של פלפל אנגלי

3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1. לשטוף היטב מלפפונים ושמיר.

3 4

2. ממיסים מלח במים פושרים.

5

3. מקלפים את השום

6

4. לצנצנת זכוכית נקייה ויבשה מכניסים שום, שמיר ופלפלים.

7

5. מכניסים את מלפפונים לצנצנת

8

6. ממלאים את הצנצנת במים ומוסיפים עלי דפנה

9 10

7. סוגרים היטב את הצנצנת עם מכסה ומשאירים להחמצה לכמה ימים.

לשמור חמוצים במקרר למשך חודש, לא יותר.

11

זה הכל! תהנו!

21

22

בתאבון!