מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

כדורי שוקולד אהובים על כולם! הכנת כדורי שוקולד  זה קל ומהיר, ותמיד מתקבלים בוואו!.מתכון זה, לדעתי, הכי ‘טעים שיש! הכינו כמות כפולה בבת אחת, אתם לא תצטער על כך!

2

מרכיבים:

350 גרם עוגיות מסוג פתי בר

50 גרם אגוזי מלך

100 מ”ל חלב

¾ כוס סוכר

ביצה 1

כפית אחת של נס קפה

100 גרם חמאה

2 כפות קקאו

כף אחת של ברנדי

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה :

  1. את הביצה מקציפים עם כף חלב

3 4

2. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם אחיד.

5 6

3 .את הקציפה מעבירים בסיר קטן, מוסיפים החלב הנותר, קפה נמס, ושמים על האש תוך בחישה מתמדת, לא להביא לרתיחה.

7 8

  1. מוסיפים את קוביות החמאה, וממשיכים לבחוש עד שהיא נמסה..

9 10

  1. 5. את העוגיות עם אגוזי מלך לטחון (קל יותר לעשות זאת במעבד מזון)

11 12

6. את העוגיות שנטחנו מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הקקאו, לאחר שמסננים היטב  במסננת (כדי למנוע גושים). מערבבים  הכל .

13 14

7. את החלב שופכים לתוך העוגיות הטחונות, מוסיפים את הברנדי, מערבבים הכל בזהירות ושלוחים למקרר במשך 30 דקות.

15 16

8. מכינים  את הכיסוי של הכדורים, לפי טעמכם האישי : פתיתי  קוקוס, אבקת קקאו, אגוזי מלך.  אני משתמשת בהכל. ניתן גם להתשתמש בשוקולד מגורר.

9. עם ידיים לחות או עם כף גלידה, טבולה במים, יוצרים כדורים.

17 18 19

10.מגלגלים באבקה

20 21

בקוקוס

22 23

באגוזי מלך טחונים

24 25

שמים את כדורי השוקולד במנג’טים  נייר, ופורשים על צלחת שטוחה. ניתן להגיש ללא במנג’טים נייר, חשוב שכדורי שוקולד יהיו קרים.

לאחסן במקרר!

26

בתאבון!

27 28

29