מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

*לנקות ירקות צריך עם ידיים יבשות ולהניח בקערה עם מים קרים ולא לזרוק על משטח העבודה. ירקות חייבים לשטוף רק עם מים קרים, אחרי חיתוך הירקות לא שוטפים יותר.

*גודל וצורה של חיתוך ירקות משפיע בגדול על הטעם לאחר הבישול. לדוגמא: חתיכות גדולות של גזר מבושל הטעם יהיה שונה לעומת אותו גזר החתוך לקוביות או רצועות. חוץ מזה כמה שהחתיכות יהיו גדולות יותר משך זמן הבישול יתארך. לכן צריך לשמור על צורה אחידה של חיתוך המזון בכל מנה.

ועוד, מצורה של חיתוך הירקות נגזרת צורת הבישול הנכונה עבורם.

*תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות גדולות או קוביות עבור בישול, מרקים או אפיה. ולטיגון יש לחתוך לרצועות לדוגמא עבור צ’יפס.

*גזר יש לחתוך לרצועות לאורך ולא לרוחב, תוצאה טובה ניתן גם לקבל אם מגרדים גזר בפומפייה גסה. לא מומלץ לחתוך גזר לקוביות או פרוסות גדולות מכיוון שהטעם שיתקבל יהיה מתוק מידי.

*סלק, צנון, קולרבי ניתן לחתוך לרצועות קטנות.

*כרוב מומלץ לחתוך אחרי שמוציאים את הליבה לרצועות ברוחב של חצי סמ’.

*בצל למרק חותכים לקוביות קטנות מאוד (כך יהיה הרבה יותר טעים). לטיגון מתאים ביותר חיתוך לקוביות גדולות (יתקבל טעם מאוד עדין לעומת חיתוך הבצל לטבעות). אבל עבור דג מלוח וסלטים מירקות טריים ניתן לחתוך בצל לטבעות או חצי טבעות דקות.