• הכי זקוקים לתוספת של מלח הם: דגים, ביצים, פטריות וירקות. בשר פחות זקוק למלח וקל יותר לקלקל אותו במידה ומשתמשים ביותר מידי מלח ותמיד עדיף לשים פחות.
  • פעמים רבות קורה שממלחים יותר מידי מאכלים נוזליים. יש לטעום במהלך הבישול מתחתית הסיר ולא רק מהחלק העליון כדי לדעת אם המלחנו כראוי ובנוסף אם טעמנו פעמים רבות החך מתרגל לטעם המלח ויש סיכוי שנוסיף מלח ללא צורך.
  • עם דגים וירקות הכול הרבה יותר מסובך, מכיוון שאין אפשרות לתקן בלי לשנות את המנה.
  • בבישול ירקות הכללים פשוטים מאוד, אם אנחנו רוצים לקבל ירקות רכים (לדוגמא תפוחי אדמה לפירה או קטניות) עדיף להכניס מלח ממש בסוף הבישול. ואם אנחנו רוצים לשמור על צורה ומרקם של ירקות (לדוגמא תפוח אדמה בקליפה) עדיף להכניס מלח במהלך הבישול.
  • משתמשים במלח בתחילת הבישול כאשר אנחנו מתחילים בבישול פסטה או רביולי.
  • מרקים ומאכלים נוזלים אסור להמליח לפני שהם כמעט מוכנים בגלל התאדות הנוזלים וזה עלול לשנות את הריכוז של המלח והתוצאה תהיה המלחת יתר. אנחנו לא ניקח סיכונים ונשיג את הטעם המושלם לקראת סוף הבישול.
  • שאלה לנצח, מתי להמליח סטייק, שיפודים וסוגים שונים של בשר שניתן לבישול קצר? לפני או אחרי בישול? התשובה חד משמעית- לפני ההתחלה של הבישול. אחרי תהליך של בישול הטעם אינו נספג בבשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *