מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

התנאי ההכרחי להכנה סושי מקצועי הוא האורז שמבושל ומתובל בצורה נכונה. עוד משהו שצריך לקחת בחשבון: אורז חייב להתקרר לחלוטין אחרי בישול. בדרך כלל אורז מתקרר לאט מאוד, זה יכול לקחת מספר שעות, ואני ממליצה לבשל אורז מראש. אם אני מתכוונת להכין סושי לארוחת צהריים או לארוחת ערב, אני מבשלת ומתבלת את האורז בבוקר.קודם כל, צריך לקנות אורז איכותי ונכון: אורז לסושי צריך להיות עגול ומיועד במיוחד עבור הכנת סושי. מידע מתאים צריך להופיע על אריזה.

2

אנחנו צריכים:

  עבור כוס 1 של אורז אנחנו צריכים:

* מים – כוס וחצי.

* חומץ אורז לסושי – 2 כפות.

* מלח – כפית אחת.

* סוכר – כף אחת.

בדרך כלל אני לוקחת 2 – 3 כוסות אורז, בהתאם לכמות הרולים שבכוונתי להכין.

אופן הכנה:

1. משרים אורז במים קרים למשך חצי שעה. לאחר מכן שוטפים את האורז ביסודיות במנות קטנות במים זורמים.

3 4

2. מכניסים אורז שטוף לסיר עם תחתית עבה וממלאים במים בשיעור של אחד וחצי כוסות מים לכל כוס אורז.

5 6

3. מביאים את האורז לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים 5 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.

4. מורידים את סיר האורז מהאש, מכסים את הסיר במגבת ומשאירים למשך 20 דקות.

5. בקערה קטנה מערבבים חומץ אורז, מלח וסוכר. ממשיכים לערבב עד המסה מלאה של מלח וסוכר.

7 8

6. בעוד 20 דקות לאחר סיום הבישול מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את הרוטב לאורז ומערבבים היטב.

9 10

7.מכסים את הקערה עם מכסה ומשאירים עד התקררות מלאה.

11

אני אומרת שוב: אורז צריך להתקרר לחלוטין, רק אז אפשר יהיה להתחיל בהכנת סושי.

בהצלחה! אתם בוודאי תגיעו לתוצאות מרשימות!