מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

  • דגים, כלל בסיסי להכנת דגים הוא ניקוי יסודי.
  • דג שמגיע למשטח העבודה “לא אוהב מים”. בשטיפה דג מאבד את המיצים והטעם העדין שלו. לכן לשטוף דגים ניתן רק לאחר ניקוי הקשקשת במים קרים בלבד.
  • במידה ודג ממים מתוקים (בריכה) נקנה בחנות ולא “דג אותו דייג” עדיף לא להשתמש בראש. ראשים של דגי ים לא לאכול בכלל.
  • כדי למנוע ריח חזק של דג קפוא ניתן להשתמש במרינדה שמכילה כף דבש, גרדה ומיץ מלימון אחד. יש להשאיר במרינדה כ- 30 דקות, ניתן להשתמש גם בחומץ במקום מיץ לימון.
  • המלצה אישית שלי: תשתמשו בדג טרי הוא הרבה יותר טעים ולא תצטרכו להשתמש בלימון, דבש, תבלינים ועוד רק כדי להפטר מריחו הלא נעים של הדג. וגם לאחר כל המאמצים דג מופשר לא יכול להבטיח תוצאה טובה. תסמכו על הניסיון שלי.