מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

אתם בטח לא תאמינו שניתן להכין גרנולה נפלאה ללא טיפת שמן ועשירה בטעם.

מציעה לכם גרסה שלי למוזלי,  מבטיחה לכם כאשר תסיימו  את המנה השלכם תקחו עוד אחת ללא שום יסורי מצפון.

DSC_6586

מרכיבים:

32

500 גרם שיבולת שועל שלמה.

100 גרם גרעיני דלעת

100 גרם גרעיני חמניות

100 גרם שקדים שלמים בקליפה

100 מ”ל דבש ( 3 כפות)

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה

כוס של חמוציות מיובשות ללא סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל 170 מעלות.
  2. את כל המרכיבים של המתכון למעט חמוציות מניחים בקערה ומערבבים היטב.

33  34

3. על מגש מניחים נייר אפיה ואת התערבות שהכנו, מסדרים בצורה אחידה.

35

4. את החמוציות היבשות, משרים במים חמים לרבע שעה ולאחר מכן מסננים את המים

36

5. 40 דקות אופים בתנור את התערובת , לסירוגין כל עשר דקות מערבבים  את לקבלת צבע זהב.

6. מוציאים מהתנור את הגרנולה ומוסיפים חמוציות  ומערבבים.

37  38

7. מערבבים היטב.

39  40

8. מעבירים את התערובת בכלי זכוכית, אוטמים היטב, ומניחים במקרר.

41  42

מכינים את המוזלי לארוחת בוקר:

מצרכים:

45

יוגורט טבעי לבן ללא תוספות, פירות טריים לבחירכתם, דבש או סילן.

מעט פירות יער ומספר חתיכות יפות של פירות מניחים בצד לקישוט , כל השאר חותכים.

43  44

בקערת זכוכית שקופה אישית מניחים 2-3 כפות תערובת פירות ומכסים ביוגורט. מעל היוגורט זולגים דבש או סילן ומכסים 2-3 כפות  גרנולה, מקשטים בפירות.

46

47

48  49

מקשטים בפירות:

DSC_6595

DSC_6598

בוקר טוב ובתאבון!

 תודה לצלמת: מירית אזר קרמון