תבשיל ביתי, טעים ומנחם… לאחר מספר ניסויים והתייעצות עם חברה הונגריה שלי קבלנו גולש הונגרי אמיתי!

מתכון מוצלח ביותר! תשתמשו ותהנו!

הכי חשוב: תכינו סיר גדול וכבד עם תחתית עבה.

מרכיבים:

1.200- 1.300 קילו בשר בקר( כתף טוב לגולש)

בצל 1 גדול

3- 4 כפון שמן צמחי

פלפל אדום גדול 1

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

4 כפיות מלאות פפריקה מתוקה איכותית

עלי דפנה

פלפל תכון שחור רבע כפית

100 גרם רסק עגבניות

פלפל חריף 1 אדום או ירוק

קילוגרם תפוחי אדמה

2 גזרים

מלח לפי טעם

 

כופתאות ( לא הכריחי):

ביצה 1

רבע כוס קמח

כפית שמן זית

קצת מים פושרים

 

אופן הכנה:

1.טיפול בירקות:

*את הבצל חותכים לקוניות ומטגנים בשמן עד שנהיה שקוף

*שורש סלרי ושורש פטרוזיליה שוטפים היטב, קולפים, וחותכים לקוביות קטנות.

*את הפלפלים מנקים וחותכים לקוביות

* את הירקות הקצוצים מניחים בסיר עם הבצל. ומטגנים על האש נמוכה 8- 10 דקות.

*מערבבים ומטגנים על האש נמוכה 8- 10 דקות.

2. קוביות של הבשר מניחים בסיר עם ירקות

*מערבבים ומטגנים על אש גבוהה כמה דקות.

3. מניכים בסיר עם בסר פפריקה, רסק עגבניות, ותבלינים.

עדיין לא להמליח!

*לערבב היטב ולטגן עוד 5-7 דקות

* מוסיפים בערך ליטר מים רותחים, ומבשלים את הנתח על אש נמוכה למשך שעה וחצי-שעתיים. (בשר בקר צריך להיות רך לחלוטין).

4.גזר קולפים וחותכים לעיגולים.

5. תפוחי אדמה שוטפים היטב. עם משתמשים בתפוחי אדמה קטנים, אין צור לקלף.

עם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים, צריך לקלף אותם ולחתוך לקוביות גדולות למדי.

6. מניחים גזרים וקוביות תפוחי אדמה בסיר עם בשר.

*מוסיפים מים חמים( נוזלים אמורים לכסות ירקות), ורק בשלב הזה מוסיפים מלח.

7. מכינים כופתאות

*כל המצרכים לערבב היטב

*במידת הצורך מוסיפים קצת קמח.

מעבירים את הבצק בשקית מאפה, חותכים את הקצה.

8. ממשיכים לבשל גולש על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מוכנים ( בהרך 40 דקות).

9. עשר דקות ליפני שתפוחי אדמה מוכנים, מכניסים כופתאות לתוך גולש רותח.

איך? פשוט מאוד! סוחטים את הבצק משקית במנות קטנות וחותכים עם מספריים.

*לאזן טעמים: מלח, פלפל, פילפל חריף

*זהו! גולש הונגרי שלנו הכי טעים בעולם מוכן!

בתאבון!

 

2 תגובות על “גולש הונגרי. הגרסה שלי”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *