מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

  • בשר יש לשטוף במים קרים בלבד וגם לא תמיד. הכי טוב לא להרתיח בשר לפני בישול.
  • במידה וחייבים לשטוף בשר חובה לנגב היטב במגבת נייר.
  • עבור כל המאכלים יש לחתוך בשר נגד הסיבים (לא לחתוך לאורך הבשר).
  • בשר שנחתך מהעצם מאבד חלק גדול מהטעם הטוב שלו.
  • מאוד חשוב לנקות את הבשר מהגידים ומהקרום הלבן שעוטף אותו. ניקוי מלא של נתח הופך בשר ליותר רך.
  • עבור בישול בשר יש לחתוך לקוביות גדולות. אבל אם יש לך נתח צעיר ואיכותי מומלץ יותר לבשל או לאדות את הנתח בשלמותו.

אמנם זה ייקח זמן רב יותר אבל הנתח ייצא הרבה יותר טעים.

  • בשר קפוא יש להביא להפשרה חלקית (אין להפשיר לגמרי) מכיוון שהוא עלול לאבד את הנוזלים שבתוכו, ניתן לטגן או לבשל בישול מהיר כדי לשמור על המיצים של הבשר ורק לאחר מכן להמשיך את התהליך.