מרינה לבובסקי 10 min. 15 min.

אומלט טעים להפליא,עם בצל מטוגן  ותפוחי אדמה ” Tortilla de patatas”, האוצר  הגדול ביותר של מטבח ספרדי ,ישביע את כל אוהדי ארוחת בוקר מאוחרת ודשנה… טעים …. מאוד טעים גם כשמוגש חם או קר. התנאי העיקרי עבור ההכנה המוצלחת של “טורטייה” – מחבת טובה.

כדי להפחית את כמות קלוריות  ולהנות מאכילה במצפון נקי ממאכל טעים זה , את תפוחי אדמה אני מציעה לא לטגן כמו שמופיע במתכון המקורי אלא לאפות בתנור. תאמינו לי, זה לא ישפיע על הטעם הנפלא של המנה.

20180707_143943

מרכיבים:

2

1-2 בצלים

500 גרם תפוחי אדמה

5-6 ביצים

3-4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

מחבת טפלון עם קוטר  26 סנטימטר

3

אופן ההכנה :

ראשית, חממו את התנור ל-210 מעלות

1. תחילה יש לשטוף את התפוחי אדמה, לקלף אותם ולחתוך לפרוסות דקות (עובי של 3-4 מ”ל).

4 5

* הוסיפו לקערת תפוחי האדמה הפרוסים כף שמן זית, מעט מלח ופלפל, וערבבו היטב. לאחר מכן פרסו את הפלחים על תבנית עם נייר אפייה

5 7

* יש לאפות כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה הופכים לשחומים מעט.

8 9

2. את הבצל יש לחתוך לקוביות קטנות ולטגן עם 1-2 כפות שמן זית על אש נמוכה עד לקבלת גוון שקוף.

10 11

3. מכניסים לתוך קערה את תפוחי האדמה המוכנים יחד עם הבצל ומוסיפים מלח ופלפל.

12

4.מוסיפים לקערה 5-6 ביצים (את הביצים רצוי לטרוף לפני).

13 14

5. מערבבים בעדינות על מנת שפרוסות התפוחי אדמה לא ישברו ומניחים בצד למשך 10 דקות

15

6.כעת נותר ליצוק את התערובת למחבת שחוממה מראש עם מעט שמן זית (מומלץ 2 כפות) על אש בינונית ולכסות במכסה.  שימו לב – אש חזקה מדיי עלולה לשרוף את האומלט בקלות ☺

16 17

7.ברגע שהטורטייה מקבלת גוון זהוב בחלקה התחתון, זה הזמן להפוך אותה. הדרך הקלה ביותר היא בעזרת צלחת, אשר תשמש אותנו ככלי עזר.

18 19

8. לאחר שהופכים את האומלט הספרדי על הצלחת, קל להחזיר אותה למחבת בצידה השני.

20 21

9.מחזירים את האומלט אל תוך המחבת, בעדינות לתתו להישמט מהצלחת.

23 24

25 26

10. נותנים לטורטייה עוד כ-2 דקות על המחבת מהצד השני..

28 29

זהו! האומלט הטעים שלנו מוכן!

20180707_142913

עדיף, כמובן, לתת ל”טורטייה” קצת לנוח , אבל אם אין לכם סבלנות….. תהנו!

20180707_144317

20180707_143433

בתאבון!